Echipele de top ar putea introduce al treilea monopost în cazul retragerii Red Bull

de Daniel Popescu
Luni, 05.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că în noiembrie va lua o decizie cu privire la introducerea unui al treilea monopost din partea echipelor de top, în cazul în care Red Bull se va retrage din competiţie.

Esential 3 este numarul echipelor care risca sa nu concureze in sezonul 2016
3 este numarul monoposturilor pe care le-ar putea utiliza echipele de top in 2016
Grila de start a Formulei 1 se va îmbogăţi anul viitor cu Haas, însă nu mai puţin de trei echipe ar putea părăsi competiţia la sfârşitul acestui sezon: Red Bull şi Toro Rosso, în absenţa unui parteneriat pentru motoare cu Ferrari, şi Lotus, în cazul unui eşec în negocierile cu Renault.

Într-un astfel de scenariu, Formula 1 ar rămâne cu numai 8 echipe şi 16 monoposturi, iar soluţia pentru refacerea grilei de start este ca unele echipe să furnizeze trei monoposturi.

Bernie Ecclestone a dezvăluit că va lua această decizie în luna noiembrie, cel mai probabil după ce viitorul celor de la Lotus, Red Bull şi Toro Rosso va fi clarificat. "Unele echipe vor să aibă trei monoposturi, iar mulţi oameni ar prefera să vadă un al treilea monopost Ferrari decât un monopost care nu este competitiv.

Luna viitoare vom vedea dacă mergem în această direcţie", a declarat el.

Ferrari este un suport vechi al aceste idei, iar cei de la Mercedes sprijină de asemenea proiectul prin vocea directorului de motorsport Toto Wolff. "Da, dacă o echipă ar pleca, al treilea monopost reprezintă o soluţie pentru a umplu grila. Pentru mine este o idee destul de interesantă. Aş prefera să văd Red Bull în sport decât trei monoposturi şi o grilă cu 27 sau 28 de monoposturi, dar cu siguranţă este o soluţie de rezervă", a precizat austriacul.

Via GMM, F1i

Comentarii (10)

  • Da de ce nu face bosorogu asta o competitie monomarca? ar rezolva toate problemele asa.... sau sa concureze selectiv, adic cursa asta toti cu masini AMG, urmatoarea toti cu Ferrari....... In loc de Formula 1 ar trbui sa se numeasca Beernie secundo......... Si uite asa Marele Circ devine Circ Ordinar .......... Sa-l ia naiba!!!!!
    24 3
  • GrosJan
    e bine pentru ca am vedea dueluri intre 3 coechipieri in loc de 2. E rau insa din alte motive. Sper sa nu ajung sa vad in F1 doar doua trei echipe dar cu nspe masini fiecare echipa
    5 2
  • querty
    Sa faca monomarca Ferrari, poate asa castiga macaronarii titlurile ;)
    12 16
  • Oare o sa aiba si McRabla al treilea monopost ?
    5 3
  • Schumi
    Bah querty se vade de la o posta ca esti fain RB :)))))
    RB-l asta vrea totu pe tava ia sa mai puna mana mintea si baniii la bataie sa isi faca motoru ei daca sunt asa de jmecheri ce zici ???
    10 7
  • serban
    @querty Oricum macaronarii ăștia au mult mai multe titluri decât oricine, și la piloți, și la constructori. Durerea cea mare este că, la actualele reglementări, vor rămâne la bătaie doar Mercedes și Ferrari. Și dacă-și mai aduc ăștia și al treilea monopost, atunci chiar că toți ceilalți o să-și facă băgăjelul !
    6 3
  • Daaa, foarte buna ideea mosului, sa fie 3 monoposturi ale aceleiasi echipe. Sau daca se mai retrage vreuna sa fie 4. Si la cum arata acum Formula 1 o sa ne intrebam oare cum o sa arate podiumul la fiecare etapa: Hamilton, Rosberg, Wehrlein...sau poate Rosberg, Hamilton, Wehrlein...ati prins ideea.
    Acum ceva timp cei de la McLaren se plangeau ca nu au ce face cu Magnussen si Vandoorne, si ca incearca sa le gaseasca un loc in formula 1. Pai poate cu 4 masini McLaren o sa aiba si ei loc. Si spera ei ca si mai multe sanse la puncte.
    Insa daca ai 3-4 Mercedes, Ferrari si Williams...ar trebui sa dea puncte pana la locul 20.
    6 1
  • Mai bine ar regandi un pic regulamentele pe care le propune, si deciziile financiare. Ok, ehipele mari aduc spectacol dar pentru ca au ce bate, asa ca si rolul echipelor mici si mijlocii au rolul lor, mai ales cand cele din mijloc gen Force India sau Sauber intra in jocurile de top. Da bani la Renault sa isi cumpere echipa, dar nu regandeste situatia de la Lotus sau Sauber care sunt echipe bune. RBR daca pleaca, va fi doar din cauza deciziilor proaste ale lui Bernie.
    Nu stiu daca vreau sa vad o cursa cu 3 ferrari, 3 mercedes, 3 williams si 3 renault.
    8 1
  • Serbane, si bunica fu fata candva.....
    1 2
  • serban
    Fifi dragule, bunică-ta o fi fost fată cândva și nu mai este, dar ăștia, vrei nu vrei, rămân în continuare cu cele mai multe titluri ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru