Echipele discută noi măsuri pentru reducerea costurilor în F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.05.2012
Echipele discută luni cu FIA şi Bernie Ecclestone noi măsuri pentru reducerea costurilor în Formula 1, inclusiv o posibilă amânare a introducerii motoarelor

Planurile echipelor pentru reducerea suplimentară a costurilor în Formula 1 vor fi discutate pe parcursul zilei de luni la Monaco împreună cu preşedintele FIA Jean Todt şi Bernie Ecclestone.

Potrivit mai multor surse, discuţiile se vor concentra pe câteva subiecte sensibile precum modul în care FIA ar putea introduce în regulamentul sportiv unele măsuri pentru reducerea costurilor, schimbarea formatului pentru teste sau regulamentul motoarelor pentru sezonul 2014.

Conform unei decizii anterioare a Consiliului Mondial al FIA, Formula 1 va utiliza motoare V6 de 1.6 litri începând din sezonul 2014, alături de obligativitatea de a folosi exclusiv un motor electric în pitlane. Acest din urmă subiect va naşte şi cele mai aprige discuţii intre echipe şi constructorii prezenţi în Formula 1.

Echipele se tem că introducerea noilor motoare va genera o creşterea inutilă de costuri, întrucât Ferrari estimează că unităţile vor costa 20-25 de milioane de dolari pe an.

Pe de altă parte, constructorii prezenţi în Formula 1, în special Mercedes şi Renault, susţin că introducerea motoarelor în 2014 nu poate fi amânată tot din considerente de costuri.

Astfel, constructorii dezvoltă noile motoare în paralel cu furnizarea actualelor unităţi, însă nu-şi pot permite costuri suplimentare pentru a aborda aceeaşi strategie un an în plus.

Via | AutoHebdo

Comentarii (2)

  • Echipe si reducere a costurilor
    Personal nu sunt de acord cu aceste reglementari in care sunt micsorate costurile. Imi lasa impresia ca din cauza unei sume prea mici echipele vor ajunge sa carpeasca monoposturile sau sa foloseasca materiale de mana a 2-a ca-s mai eftine. Eu unul cand spun spun F1 ma refer la suprematie nu la ceva tinut parca in lanturi care-l impiedica in a avansa si a-si castiga suprematia. Cat despre echipe as putea spune ca numai Ferrari, Mercedes si Renaut mi-s dragi si le respect, considerandu-le pe acestea echipe pure, originale, nicidecum echipe formate din bucati imprumutate din stanga si din dreapta (aici ma refer la echipe).
    6 4
  • sa inceapa cu salariile pilotilor... Nu cred ca vor muri de foame daca de la 20 de mil le reduc salariul pe la 10-15.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru