Echipele discută regulamentul cu FIA şi Ecclestone în 23 octombrie

de Daniel Popescu
Sambata, 06.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au stabilit pentru 23 octombrie o întâlnire decisivă cu FIA şi Bernie Ecclestone pentru clarificarea regulamentului pentru sezonul 2013.

Semnarea noului Acord Concorde pentru perioada 2013-2020 a devenit o formalitate după ce Mercedes a ajuns recent la o înţelegere cu Bernie Ecclestone, însă echipele sunt încă nemulţumite de structura regulamentului tehnic şi sportiv pentru anul viitor.

Acesta este motivul pentru care acestea au convocat o întâlnire cu FIA şi Ecclestone pentru 23 octombrie, cu numai opt zile înainte de termenul limită pentru înscrierea în sezonul 2013.

Principalul subiect de discuţie este dacă şi cum va implementa FIA în regulament acordul pentru reducerea costurilor, însă echipele sunt nemulţumite şi de intenţia lui Ecclestone de a reduce la şase numărul echipelor reprezentate în Comisia F1, ceea ce ar minimaliza influenta echipelor în stabilirea regulamentelor viitoare.

Urmareste Automarket
De asemenea, există temeri că FIA a deschis calea către posibilitatea ca echipele mici să utilizeze monoposturi ale echipelor de top prin includerea în regulament a componentelor care trebuie realizate în mod obligatoriu de fiecare echipă în parte.

Nu în ultimul rând, echipele critică creşterea radicală a taxei de participare în campionat, campioana mondială Red Bull Racing fiind nevoită să achite peste cinci milioane de euro în loc de aproximativ o jumătate de milion de euro în acest an.

Astfel, întâlnirea din 23 octombrie, care va avea loc la Paris, ar trebui să clarifice regulamentul pentru sezonul următor.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru