Echipele încep pregătirile pentru renegocierea Acordului Concorde

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.10.2011
Echipele din Formula 1 au angajat o companie care să analizeze veniturile pe care le pot obţine din drepturile TV, în contextul apropierii renegocierii Acordului Concorde.

Finalul anului 2011 tinde să fie marcat de începerea negocierilor pentru un nou Acord Concorde, actul care guvernează Formula 1 şi stabileşte raporturile de forţe intre FIA, echipe şi Bernie Ecclestone. Principalul obiectiv al echipelor este să obţină cel puţin 75% din veniturile TV, comparativ cu procentul de 50% din prezent, în condiţiile în care Ecclestone se opune vehement acestui plan.

Publicaţia Financial Times susţine cţ echipele au angajat deja banca de investiţii Evolution Media Capital cu scopul de a realiza o analiză privind sumele obţinute din vânzarea drepturilor TV.

"Acest sport este probabil al doilea sau al treilea din lume, iar echipele care îşi asigură toate riscurile primesc numai o mică parte din venituri. Băieţii ăştia stau pe o valoarea atât de mare, iar ei nu realizează asta", a declarat o sursă pentru Financial Times.

În plus, Evolution Media Capital va analiza şi impactul tehnologiilor new media asupra veniturilor din lumea Formulei 1, în contextul în care internetul devine un mediu din ce în ce mai accesat pentru a afla informaţii despre Formula 1.

Reprezentaţii companiei Evolution Media Capital au refuzat să comenteze informaţiile.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • qCLNuTJyoTEiLUspI
    Gosh, I wish I would have had that inmforation earlier!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru