Echipele, indecise în privinţa monoposturilor electrice în pitlane

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.07.2011
Echipele nu au luat încă o poziţie oficială privind regulamentul care prevede utilizarea unui motor electric în pitlane începând din sezonul 2014.

FIA a publicat în această săptămână versiunea preliminară a regulamentului tehnic pentru sezonul 2014, una dintre cele mai importante noutăţi fiind obligativitatea de a utiliza un motor electric în pitlane, fără niciun fel de sprijin din partea motorului clasic.

Echipele au luat la cunoştinţă noul regulament, însă constructorii prezenţi în Formula 1 au opinii împărţite în această privinţă, potrivit declaraţiilor lui Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari.

"Există opinii diferite în privinţa asta. Există câţiva constructori care vor să meargă înainte cu acest proiect, în timp ce alţii se tem că, din punctul de vedere al spectacolului, trebuie să ne asigurăm că sportul este mulţumit cu asta. Întrucât vorbim despre 2014, este un subiect care încă poate fi discutat. Poţi spune că în pitlane, fără niciun zgomot, pentru oameni va fi dificil să perceapă pasiunea despre care este vorba în Formula 1. Pe de altă parte, poţi spune că Formula 1 trebuie să fie competiţia sportivă de referinţă pentru noi dezvoltări şi cercetări.

Vom discuta despre asta", a declarat italianul.

Domenicali a refuzat să nominalizeze exact care sunt constructorii care sunt de acord şi, respectiv, împotriva noului regulament. Una dintre criticile aduse regulamentului este că inginerii şi angajaţii echipelor riscă să fie loviţi de monoposturi din cauza faptului că nu le vor putea auzi în pitlane, în condiţiile în care viteza în această zonă este de obicei de maxim 100 km/h.

Via | F1 Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru