Echipele mici, îngrijorate de costurile pentru motoarele din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 31.05.2012
Mai multe echipe de talie mică din Formula 1 şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile pentru cumpărarea motoarelor V6 de 1.6 litri care vor fi introduse în 2014.

Regulamentul Formulei 1 pentru sezonul 2014 prevede înlocuirea motoarelor V8 de 2.4 litri cu unităţi turbo V6 de 1.6 litri, alături de obligativitatea de a utiliza exclusiv o propulsie electrică în pitlane.

Ferrari, Mercedes şi Renault au început deja dezvoltarea noilor motoare, însă echipele mici au încercat să amâne introducerea acestora pe considerente de costuri.

Temerea echipelor mici este că preţul noilor motoare va fi aproape dublu comparativ cu sumele plătite în prezent, întrucât se estimează că cei trei mari constructori vor solicita aproximativ 18 milioane de euro anual în loc de 10 milioane de euro.

"Această sumă este în mod evident prea mare. Trebuie să fim atenţi să nu ajungem din nou într-o situaţie în care motoarelor nu erau accesibile", a declarat Monisha Kalterborn, CEO-ul Sauber, pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

În plus, sursa citată susţine că Williams, Toro Rosso, HRT şi Marussia au decis să înainteze forului mondial o solicitare comună pentru ca FIA să impună o limitare a costurilor pentru motoarele pentru sezonul 2014.

Pe lângă cei trei mari constructori şi-ar putea face debutul în Formula 1 în 2014 şi compania independentă Pure condusă de Craig Pollock, fostul şef al echipei BAR Honda.

Via | AutoHebdo

Comentarii (1)

  • adycd11
    Bine ca nu se ajunge la utilizarea motoarelor de Prius.Se pare ca rugaciunile celor ce-si doreau revenirea motoarelor V10 nu prea au fost ascultate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru