Echipele nu au ajuns la un acord privind regulamentul pneurilor pentru 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 05.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele nu au reuşit să ajungă la niciun acord în privinţa selecţiei tipurilor de pneuri pentru cursele din sezonul 2016.

Grupul de Strategie al Formulei 1 a propus recent ca fiecare echipă să-şi poată alege în mod independent cele două tipuri de compoziţii de pneuri pe care le poate folosi într-un Mare Premiu.

Măsura ar trebui să intre în vigoare începând din sezonul 2016, însă reprezentanţii echipelor nu au reuşit să ajungă la niciun acord în acest sens în cadrul unei întâlniri care a avut loc în paddock-ul circuitului de la Montreal.

În plus, Red Bull, Mercedes şi McLaren au venit fiecare cu propriile propuneri în acest sens, printre care se numără mărirea numărului de compoziţii de la patru la şase, alegerea a trei compoziţii pentru un Mare Premiu în loc de două sau un sistem cu jokeri prin care o echipă să-şi aleagă singură pneurile la numai 4-5 etape pe sezon. Nu în ultimul rând, s-a propus chiar şi ca piloţii să nu mai înceapă cursa cu pneuri folosite în timpul calificărilor.

Urmareste Automarket
Pirelli este în continuare îngrijorată că securitatea pneurilor ar putea fi afectată în cazul în care echipele îşi aleg în mod independent compoziţiile, pe lângă unele probleme de logistică.
Pentru a menţine costurile la acelaşi nivel, Pirelli susţine că echipele ar trebui să anunţe încă din luna noiembrie compoziţiile pe care le aleg pentru primele curse ale sezonului următor, în timp ce restul nominalizărilor ar trebui făcute până în aprilie.

Via Adam Cooper

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru