Echipele nu vor sa creeze o competitie separata

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.06.2009
Mario Theissen a dezvaluit ca echipele incearca sa gaseasca o solutie pentru a rezolva actuala criza din Formula 1 si spune ca acestea nu isi doresc sa creeze o competitie separata.

Echipele din Formula 1, cu exceptia celor de la Williams, au depus cereri conditionate pentru inscrierea in sezonul 2010, solicitand forului mondial semnarea unui nou Acord Concorde pana pe 12 iunie si renuntarea la implementarea unui buget maxim anual.

Max Mosley, presedintele FIA, a sugerat echipelor sa isi creeze propria competitie in cazul in care nu sunt de acord cu regulamentul tehnic in vigoare, insa Mario Theissen a dezvaluit la Istanbul ca principala preocupare a echipelor este sa gaseasca o solutie constructiva la actuala criza.

"Ne-am luat angajamentul sa gasim o solutie cu FIA pentru a merge mai departe. Asta este tot ce vreau sa spun in acest moment", a declarat directorul departamentului de motorsport al BMW.

Germanul a adaugat totusi ca echipele nu intentioneaza sa se reuneasca in acest weekend pentru a discuta situatia din Formula 1, insa a afirmat ca ar face acest lucru daca FIA ar da un raspuns pe cale oficiala la aceste propuneri. "Pot doar sa spun ca asteptam un raspuns din partea FIA, si numai atunci vom decide ce vom face.

Dar ne-am aseza la masa imediat", a precizat el.

Cu ocazia Marelui Premiu al statului Monaco din urma cu doua saptamani, Mosley a sugerat ca FIA este dispusa sa faca anumite compromisuri pentru a rezolva situatia, insa Theissen a fost foarte sceptic in aceasta privinta. Germanul nu si-a schimbat opinia in aceasta privinta nici la Istanbul, considerand ca cele doua parti sunt inca departe de a ajunge la o intelegere.

"Am spus dupa intalnirea de la Monaco ca situatia este dificila si critica si ca nu s-a rezolvat inca. Acelasi lucru este valabil si astazi", a mai spus Theissen.

Potrivit unor informatii neoficiale, Acordul Concorde propus de FOTA este reprezentat de un document de 500 de pagini, insa Theissen a evitat sa confirme aceste speculatii. "Trebuie sa spun ca nu stiu volumul exact, dar paginile relevante despre cooperarea dintre FIA si echipe sunt cu siguranta mai putine. Intregul document ar putea fi atat de mare", a incheiat Theissen.

Via | Autosport

Taguri: Theissen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru