BMW-Sauber se pregateste pentru ultima cursa in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.10.2009
Mario Theissen face o scurta radiografie a istoriei echipei BMW-Sauber in Formula 1, in contextul in care Marele Premiu din Abu Dhabi este ultima cursa in F1 pentru constructorul BMW.

Cursa inaugurala din Abu Dhabi reprezinta pentru BMW-Sauber si ultima aparitie in Formula 1, dupa ce constructorul BMW a anuntat in luna iulie ca se va retrage din competitie la finalul acestui sezon.

Mario Theissen, directorul departamentului de motorsport al BMW, este mandru de realizarile echipei in cei patru ani de existenta si isi exprima regretul ca povestea a ajuns la final atat de timpuriu.

"Aceasta va fi cea de-a 70-a si ultima cursa pentru BMW-Sauber F1 Team. Cu exceptia celui de-al patrulea si ultim sezon, sunt mai mult decat satisfacut de ceea ce am obtinut din 2006. In primii trei ani ne-am indeplinit si chiar depasit toate obiectivele pe care ni le-am propus. Am inregistrat doua podiumuri in primul nostru sezon pe grila, iar in al doilea sezon am devenit a treia cea mai puternica echipa din campionat".

"Un an mai tarziu, la Montreal, ne-am bucurat de cel mai mare succes. Din momentul in care Robert Kubica si Nick Heidfeld au obtinut primele doua pozitii nu ne-a mai putut opri nimeni.

Am facut parte din lupta in trei pentru titlu pana aproape de finalul sezonului. Am obtinut in total 11 podiumuri in 2008, iar fiabilitatea a fost excelenta", a declarat germanul in cadrul unui preview al echipei sale.

De asemenea, germanul spera ca echipa sa continue sa concureze in Formula 1 alaturi de noul proprietar de la Qadbak, in ciuda faptului ca team-ul nu are inca un loc asigurat pe grila de start.

"Bineinteles, intreaga echipa este dezamagita ca nu am fost capabili sa continuam succesul in 2009, cand speram sa luptam pentru titlu. Dar niciodata nu ne-am lasat batuti, nici macar dupa ce BMW si-a anuntat retragerea din Formula 1, iar asta arata caracterul puternic al echipei noastre. Sper ca succesorul echipei BMW-Sauber va continua in Formula 1 pe acest drum plin de succes", a mai precizat Theissen.

La randul lor, Robert Kubica si Nick Heidfeld si-au exprimat speranta ca echipa va continua sa concureze in Formula 1 si in sezonul urmator. In prezent, viitorul echipei depinde de acceptul celorlalte echipe ca grila de start sa fie marita la 14 team-uri sau de esecul uneia dintre noile echipe de a debuta in competitie.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru