Echipele pregatesc vineri strategia impotriva FIA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.05.2009
Sefii echipelor din Formula 1 se reunesc vineri la Monaco pentru a analiza modul in care pot bloca actualul regulament tehnic propus de FIA pentru sezonul 2010.

Implementarea unui buget maxim anual voluntar de 40 de milioane de lire sterline si aplicarea a doua seturi de reguli tehnice a trezit nemultumirea celor mai multe echipe din Formula 1.

Intalnirea de saptamana trecuta de la Londra cu Max Mosley nu a avut niciun rezultat concret, iar Ferrari a pierdut miercuri procesul cu forul mondial prin care a incercat sa blocheze regulamentul tehnic.

Una dintre ultimele ocazii de a salva situatia este reprezentata de intalnirea de vineri de la Monte Carlo, cand sefii echipelor din Formula 1 vor incerca sa gaseasca o strategie prin care sa blocheze regulamentul impus de FIA. Intalnirea va avea loc pe yacht-ul personal al lui Flavio Briatore, seful echipei Renault, si va incepe la ora locala 14:00 (ora 15:00 in Romania).

Dupa ce vor stabili propunerile pe care le vor face Federatiei Internationale de Automobilism, reprezentatii echipelor se vor intalni la ora 17:00 (ora Romaniei) cu Max Mosley, presedintele forului mondial, si Bernbie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei.

Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso au confirmat in mod public pe parcursul ultimelor saptamani ca se vor retrage din Formula 1 la finalul acestui an daca FIA nu va revizui regulamentul tehnic pentru sezonul 2010.

De asemenea, se anticipeaza ca BMW-Sauber si McLaren, reprezentatele celorlalti doi constructori din F1, isi vor dezvalui intentiile in acest sens in urma intalnirii de astazi de la Monte Carlo.

Inscrierile pentru sezonul 2010 au demarat oficial astazi si se vor incheia pe 29 mai.

Ramaneti alaturi de Automarket pentru a afla ultimele noutati si informatii legate de pozitiile adoptate de echipe in privinta regulamentului tehnic pentru 2010.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru