Echipele propun o sesiune de teste în timpul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.07.2011
Echipele propun alocarea unei sesiuni de teste de trei zile înainte de prima cursă europeană a sezonului începând din 2012.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 au ajuns la un acord privind reintroducerea parţială a testelor din timpul sezonului.

La solicitarea preşedintelui FIA Jean Todt, echipele au discutat în paddock-ul circuitului de la Nurburgring posibilitatea de a efectua teste în timpul sezonului, pentru ca piloţii tineri să aibă oportunitatea de a căpăta experienţă la volanul monoposturilor de Formula 1.

Soluţia la care au ajuns şefii echipelor este una de compromis între multiplele sesiuni de teste de la începutul anilor 2000 şi interzicerea lor completă începând din 2009 pe fondul crizei economice: una dintre sesiunile de teste care aveau loc în luna februarie va fi mutată în timpul sezonului, înainte de prima cursă care are loc în Europa.

Astfel, sesiunea de teste, care se va desfăşura pe parcursul a trei zile, va avea loc cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai pe un circuit care nu găzduieşte curse de Formula 1, soluţia preferată în prezent fiind Mugello.

Pentru includerea acestei sesiuni de teste, echipele speră să ajungă la un acord cu Bernie Ecclestone pentru crearea unei pauze de trei săptămâni înainte de prima etapă din Europa, ceea ce va modifica uşor configuraţia calendarului pentru sezonul 2012.

În acest moment nu există informaţii clare privind posibilitatea ca echipele să evalueze noi componente pentru monoposturi în timpul acestei sesiuni de primăvară, însă cel mai probabil testele în acest scop vor rămâne interzise.

Dacă propunerea va fi oficializată, în luna februarie a anului viitor vor avea loc doar trei sesiuni de teste înainte de noul sezon, ce se vor desfăşura pe parcursul a 12 zile.

Via | Autosport

Taguri: FIA, regulament, teste

Comentarii (1)

  • Dacă propunerea va fi oficializată, în luna februarie a anului viitor vor avea loc doar trei sesiuni de teste înainte de noul sezon, ce se vor desfăşura pe parcursul a 12 zile.
    Pai si castigul care este pana la urma ? Cred ca ideea era sa se inmulteascsa numarul sesiunilor de teste pe parcursul unui sezon. Mare schimbare, intr-adevar.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru