Echipele propun un buget de 100 milioane de dolari in 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Echipele de Formula 1 isi doresc ca bugetul maxim anual sa nu depaseasca 100 milioane de dolari in sezonul 2012, potrivit unor informatii dezvaluite de publicatia online GrandPrix.com

Toyota, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso si Ferrari si-au anuntat in mod public decizia de a nu se inscrie in sezonul 2010 daca FIA nu va modifica regulamentul tehnic.

Principala nemultumire a acestora, dar si a celorlalti constructori din Formula 1, este impunerea unui buget maxim anual de 40 de milioane de lire sterline. Desi economia mondiala traverseaza o perioada de criza in care vanzarile de masini noi scad vertiginos comparativ cu anul trecut, constructorii sustin ca un buget de numai 40 de milioane de lire sterline ar avea drept consecinte restructurea masiva a operatiunilor din F1 si concedierea unui numar foarte mare de angajati.

Echipele doresc sa reduca cheltuielile, insa nu atat de repede si de abrupt precum FIA. Potrivit unor surse neoficiale citate de publicatia online GrandPrix.com, echipele vizeaza micsorarea bugetului anual la 100 de milioane de dolari (aproximativ 73 de milioane de euro sau 65 de milioane de lire sterline) pe parcursul urmatorilor doi sau cel mult trei ani.

Acest lucru ar reprezenta o scadere fata de bugetele de pana la 300 de milioane de dolari cu care au concurat in ultimii ani echipe precum Honda Racing sau Toyota.

FIA nu este insa de acord cu propunerea echipelor, intrucat nu exista garantii ca marii constructori vor ramane in Formula 1, iar in absenta unui buget maxim exista sanse reduse ca noi echipe sa isi faca aparitia in competitie.

Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, se va intalni in urmatoarele zile cu Max Mosley, presedintele FIA, pentru a ajunge la o intelegere in privinta regulamentuilui tehnic pentru sezonul 2010.

Via | GrandPrix.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru