Echipele speră să găsească soluţii pentru a testa la Silverstone în iulie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.06.2012
Echipele rămân încrezătoare că vor găsi o soluţie pentru ca testele dedicate tinerilor piloţi să aibă loc la Silverstone conform planificării iniţiale.

Testul dedicat tinerilor piloţi care ar trebui să aibă loc la Silverstone în luna iulie în săptămâna de după Marele Premiu al Marii Britanii a devenit incert după ce organizatorii au anunţat că au alte activităţi de îndeplinit în perioada respectivă.

Totuşi, echipele speră să ajungă la un acord pentru ca testul să aibă loc conform planificării iniţiale, mai ales că la acesta urmau să participe nouă dintre cele 12 team-uri înscrise în competiţie.

"Cred că există discuţii. Sperăm ca testul de la Silverstone să aibă loc şi prin urmare să nu fim nevoiţi să ne modificăm planurile. Dacă testul de la Silverstone nu se poate desfăşura, trebuie să vedem dacă putem găsi o soluţie bună pentru toate echipele", a declarat Ross Brawn, şeful echipei Mercedes.

Red Bull Racing, Toro Rosso şi McLaren au stabilit deja să testeze pe circuitul de la Abu Dhabi în luna noiembrie, însă este posibil să fie la rândul lor nevoite să anuleze aceasta pregătire dacă celelalte nouă echipe nu pot testa la Silverstone.

Christian Horner, şeful Red Bull, este pregătit să accepte orice alternativă, inclusiv mutarea testelor la Jerez in decembrie, pentru a rezolva această problemă.

"Într-o lume ideală, toate echipele ar testa pe acelaşi circuit, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. Dacă acesta ar fi Abu Dhabi ar fi grozav, dar dacă trebuie să se întâmple după încheierea sezonului la Jerez nu este nicio problemă pentru noi", a precizat britanicul.

Cele nouă echipe care vor să testeze la Silverstone au refuzat varianta Abu Dhabi din cauza faptului că programul angajaţilor s-ar aglomera prea mult, în contextul în care ultimele şase curse ale sezonului vor avea loc într-un interval de numai opt săptămâni.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru