Echipele vor decide viitorul FOTA în Brazilia

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.11.2011
Echipele vor analiza în Brazilia ultimele propuneri formulate de Red Bull şi Ferrari pentru clarificarea acordului pentru reducerea costurilor, decisiv pentru menţinerea FOTA.

Viitorul Formula One Teams' Assocition (FOTA) va fi decis în bună măsură cu ocazia Marelui Premiu al Braziliei, ultima etapă a sezonului 2011, atunci când echipele vor discuta despre modul în care trebuie implementat Resource Restriction Agreement (RRA), acordul pentru reducerea costurilor.

Potrivit unor informaţii neoficiale, principalul punct de dezacord este modul în care companiile de audit au acces la documentele echipei pentru a verifica modul în care acordul este respectat.

Red Bull Racing a făcut deja o propunere scrisă privind modificarea termenilor acordului, însă mai multe surse susţin că este puţin probabil ca acestea să fie aprobate de echipele rivale. O altă propunere a fost formulată şi de Scuderia Ferrari, potrivit declaraţiilor şefului Stefano Domenicali.

"Am făcut şi noi o propunere şi există şi propunerea făcută de Red Bull. Este o săptămână în care trebuie să ne gândim la asta. RRA este un element foarte important pentru viitorul acestui sport şi trebuie să ne asigurăm că este eficient.

Este o săptămână în care trebuie să ne pregătim pentru întâlnirea din Brazilia", a declarat italianul.

Ferrari şi Red Bull au avertizat anterior că dacă echipele nu ajung la o înţelegere prinvind RRA înseamnă că FOTA nu-şi mai justifică existenţa. O destrămare a FOTA ar avea însă repercursiuni majore asupra influentei echipelor în negocierea unui nou Acord Concorde cu FIA şi Bernie Ecclestone. Tocmai de aceea, o propunere discutată anterior este ca RRA să fie gestionat de o companie din afara FOTA sau, de preferat, de FIA.

Via | Autosport

Taguri: FOTA, regulament

Comentarii (1)

  • politica, politica, politica....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru