Echipele vor reintroducerea curselor din America

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.03.2009
Echipele din Formula 1 vor promova revenirea curselor din Statele Unite si Canada in calendarul oficial al Formulei 1.

In ciuda caracterului global de care se bucura, Formula 1 nu va ajunge in acest an pe continentul nord-american, ca urmare a anularii Marelui Premiu al Canadei din ratiuni financiare.

Cu toate acestea, America de Nord reprezinta o piata esentiala pentru constructorii prezenti in Formula 1, iar echipele isi propun sa faca tot posibilul pentru readucerea acestora in campionat. Informatiile au fost dezvaluite joi de Martin Whitmarsh, care a precizat ca Formula One Teams Association (FOTA) isi propune sa se implice activi in stabilirea calendarul competitional al Formulei 1.

"Trebuie sa avem o noua abordare. Decat sa ne intrebam cine ne ofera cei mai multi bani pentru a concura, mai bine gandim o strategie prin care, de exemplu, FOTA sa sprijine cursa prin trimiterea pilotilor la evenimente promotionale cu un an inainte, cu sase luni inainte, pentru a aparea la spectacole. Decat sa lasam totul in mainile unui promoter, mai bine ne gandim cum sa dezvoltam interesul pentru cursa. Indiferent ca este vorba despre Ferrari, Daimler sau BMW.

Uitati-va la principalii investiotori din F1. Vasta majoritate ar considera Statele Unite o piata semnificativa", a declarat Whitmarsh pentru publicatia Autosport.

Interesul pentru Formula 1 a crescut semnificativ in Statele Unite ale Americii, dupa ce o echipa americana si-a anuntat intentia de a debuta in comeptitie anul viitor.

Comentarii (1)

  • ...
    bernie ar trebui sa zboare de la carma f1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru