Echipele vor utiliza doar patru motoare pe sezon în 2015!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.06.2012
FIA a dezvăluit planurile pentru reducerea costurilor cu motoarele pentru următorii ani: un pilot va utiliza maxim cinci motoare în 2014 şi maxim patru unităţi în 2015!

Introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri începând din sezonul 2014 a generat numeroase temeri privind creşterea costurilor pentru echipele mici, întrucât noile unităţi vor costa în primul an aproximativ 20 de milioane de euro.

Cu scopul de a reduce costurile pentru echipe, FIA a anunţat prin vocea preşedintelui Jean Todt o primă măsură care va fi impusă prin regulamentul tehnic.

"Este adevărat că pachetul pentru 2014 este mai scump, dar în acelaşi timp este adevărat că FIA s-a consultat cu furnizorii de motoare pentru a reduce creşterea costurilor. De exemplu, am ajuns deja la o înţelegere pentru reducerea numărului de motoare. De la opt motoare pe sezon în 2012, vom reduce la cinci motoare pentru un pilot în 2014 şi la patru pe pilot într-un sezon în 2015", a declarat francezul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Autosport.

Renault, unul dintre cei mai importanţi furnizori de motoare, a propus ca limitarea la numai trei echipe care să utilizeze o anumită marcă de motoare să eliminată pentru ca producătorii să scadă costurile pentru motoare.

Todt a sugerat că este dispus să discute această soluţie, chiar dacă în principiu nu este de acord cu ea.

"În acest moment, planul este să continuăm să aplicăm actualele reguli, dar sigur că dacă trebuie să ne adaptăm unei situaţii specifice vom analiza. Depinde de presedntele FIA să facă o propunere către Consiliul Mondial", a adăugat el.

Consiliul Mondial al FIA se reuneşte vineri pentru a lua decizii importante cu privire la regulamentul pentru Formula 1, WRC şi alte competiţii din lumea sporturilor cu motor.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Todt, regulament

Comentarii (3)

  • ii clar. f1 va scadea din popularitate. chiar nu inteleg....asta este cea mai importanta competitie din sporturile cu motor. aici daca nu ai bani stai deoparte. se pare ca celor de la fia le convnine sa vada cum o cutie de conserva gen marusia, sau hrt ii incurca pe alonso, hamilton, vettel si multi altii de la polul opus. in 2020 unde sa ne asteptam? la motoare cu abur? rusine fia. distrugeti o competitie
    12 2
  • AndreiF1
    @Reducerea numarului de motoare: este cea mai inteligenta idee, din acest punct de vedere pentru ca va duce la aparitia unor motoare durabile, mai eficiente din pct de vedere al consumului dar cred ca si mai compacte. Iar pentru a face un salt in certarea spatiala (care bate pasul pe loc) avem nevoie de motoare eficiente, compacte si mai ales inovatoare, ceea ce din pacate nu avem pe piata in acest moment. Pamantul a devenit deja neincapator... urmatorul pas este calatoria pe Luna. Dupa aia Marte probabil.
    0 11
  • Adrian
    Problema cu faptul ca pamantul e neincapator se poate rezolva prin folosirea mai frecventa a prezervativului. Nu trebuie sa ne ducem pe Luna sau pe Marte unde oricum omul nu poate sa supravietuiasca.
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru