Șeful Volkswagen Group: Audi și Porsche vor concura în Formula 1

de Alexandru Monenciu
Luni, 02.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi și Porsche vor concura în Formula 1 din 2026, a declarat în cadrul unei "emisiuni" online Herbert Diess, șeful Grupului Volkswagen. Potrivit zvonurilor, Porsche ar urma să colaboreze cu cei de la Red Bull Racing.

Anul 2026 marchează o schimbare majoră al regulamentului din Formula 1. Printre altele vom avea motoare noi care vor funcționa exclusiv cu combustibili sintetici, proveniți doar din surse sustenabile.

Va fi un prilej numai bun pentru diverse companii să intre în Marele Circ. Audi și Porsche sunt două nume vehiculate, dar informațiile apărute în presă, până acum, s-au dovedit a fi doar zvonuri, nimic oficial.

Ei bine, în cadrul unei "emisiuni" online, Herbert Diess, șeful Grupului Volkswagen, a făcut lumină în acest caz și a declarat, oficial, că Audi și Porsche vor intra în Formula 1.

Potrivit acestuia, inginerii celor doi producători nu au timp de pierdut, în contextul în care dezvoltarea unui motor folosit în Formula 1 durează între 3 și 4 ani. De fapt, susține Diess, atât Audi cât și Porsche au început deja munca în această direcție.

Constructorul din Stuttgart ar putea colabora cu cei de la Red Bull Racing, o informație care nu a fost confirmată oficial.

De cealaltă parte, directorul de PR de la McLaren, a negat faptul că marca britanică ar urma să fie achiziționată de Audi.

via Motor1

Comentarii (12)

  • Mircea Badea
    Ce sintetici? Din ce ii obțin? Care e consumul total de energie etc? Au timp de un motor electric..
    8 4
  • Seriff
    @Mircea Badea, ai gresit site-ul, du-te si protesteaza impotriva defrisarilor daca esti atat de preocupat de mediu, lasa F1 in pace, e un sport de barbati, nu de lgbt-isti.
    6 2
  • Dan Voiculescu
    Mirceo, pana in 2026 au timp berechet sa monteze cate un motor electric pentru fiecare roata a fiecarei masini de f1.

    Mirceo, nu este deloc nefezabil sa se aloce 80 de motoare electrice, doar buna intentie sa existe.
    1 1
  • Neutru
    Mercedes(Toto) anunță un prim pas în revenirea performanțelor în cursa de duminică. Lăsa-ți venirea(teoretică) a altor firme în F1. Să vină(dacă au loc) și vom vorbi atunci. Acum s-a cam aglomerat scena cu optimiști. Jumătate se văd câștigători și probabil duminică avem piloți noi pe podium.
    7 0
  • Bienvenidos a Miami
    https://youtu.be/HDfqPQGrvB4
    0 0
  • Vineri la 21+30 de minute încep antrenamentele.
    1 0
  • Weekend Warm-Up
    https://youtu.be/BfB3c57RXYw
    0 0
  • De acum înainte, piloților de F1 le este interzis să folosească lenjerie intimă de designer sau personalizată, precum și obiecte metalice în contact cu pielea. Motivul? Reduceți riscul de arsuri și facilitați salvarea în caz de accident....de acum se rezolva toate in F1
    2 0
  • Costel
    "iata, escrocul asta de L'echec" ca si mine ce la inceput ii aduceam slavi acum ii scuip la picioare. Sau sunt mai rau decat escroc?
    1 2
  • Dacă el și echipa crede că acolo în față rămâne doar Ferrari și Red Bull, deja au pierdut. Checo și Carlos au niște limite pe care nu le vor depăși. Dacă mai „latră” mult nici locul 3 nu-l prind conform maximei „câinele care latră nu mușcă”. Pare rupt de realitate.
    2 1
  • @Costele
    Tu lasa-ne cu L'echec-ul asta (al carui nume real e de fapt Leclerc, bai balbaitule)! Vorbeste-ne mai mult despre Vettel-ul tau, ca nu se mai aude nimic despre el de parca s-a retras intr-o pestera pentru post si rugaciune 40 de zile si 40 de nopti.
    0 0
  • @cotofana
    Apropo de asta, am mai citit si eu azi un material: "Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial de Formula 1, a sugerat că ar putea fi exclus de la Marele Premiu inaugural de duminică de la Miami, dacă organismul de conducere al competiției ar aplica o interdicție privind piercingurile și bijuteriile, relatează The Sun."
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru