Experti media: Cursele de F1 trebuie transmise pe internet

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.12.2009
Mai multi experti din industria media considera ca internetul trebuie sa devina principalul canal de distributie pentru Formula 1.

Posturile de televiziune reprezinta in prezent principalul mijloc de popularizare a Formulei 1 in Europa si, de altfel, singurul mod in care fanii pot urmari in direct cursele.

Adoptata cu cateva decenii in urma, aceasta strategie contrasteaza puternic cu dezvoltarea accelerata a noilor tehnologii de propagare a informatiei, internetul devenind in ultimii ani cel mai rapid canal de informatie.

In contextul in care detinatorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 nu dau semne ca sunt dispusi sa isi schimbe tactica, mai multi experti din industria media au atras atentia ca Formula 1 trebuie sa se adapteze noului curent si sa permita transmisiunile live prin intermediul internetului.

Gerard Lopez, omul de afaceri care doreste sa intre in Formula 1 prin achizitionarea echipei Renault, considera ca in cel mult patru ani fanii Formulei 1 vor urmari competitia pe internet si nu pe ecranul televizoarelor, intrucat audienta generala se muta in acest nou mediu de comunicare. Luxemburghezul, care initial a investit in serviciul Skype, crede ca o parte din continut trebuie sa fie disponibil gratuit pe internet, in timp ce continutul de calitate ar trebui sa fie accesibil contra unor sume de bani.

La randul sau, Tony Fernandes, seful echipei Lotus F1 Racing, considera ca Formula 1 ar trebui sa urmeze exemplul industriei muzicale, care in prezent obtine venituri din ce in ce mai mari prin intermediul unor servicii pe internet, comparativ cu clasicele vanzari de CD-uri prin intermediul magazinelor. In plus, malaezianul crede ca internetul are puterea de fi cel mai rapid canal de comunicare, indiferent de locatia utilizatorului final.

In schimb, utilizarea actualului sistem depinde de accesul utilizatorului la serviciile furnizate de o anumita companie de telecomunicatii.

Aceste afirmatii au fost facute miercuri in cadrul evenimentului Motor Sport Business Forum de la Monaco.

In prezent, Anglia este singura tara in care fanii pot urmari cursele de Formula 1 pe internet, intrucat postul de televiziune BBC a incheiat un contract in acest sens cu detinatorul drepturilor coemrciale ale competitiei.

Via | Autosport

Taguri: internet, media

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru