Ford aduce SYNC în Europa în 2012 cu Wi-Fi la bord

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.05.2011
Începând cu anul 2012, clienţii Ford din Europa vor putea comanda automobile echipat cu sistemul Sync. Acestea vor avea şi o reţea Wi-Fi on-board.

Sistemul SYNC de la Ford va debuta pe piaţa din Europa în 2012. Noua tehnologie include sistemul MyFord şi va beneficia şi de conectivitate Wi-Fi on-board. Mai precis, clienţii Ford care vor deţine un automobil echipat cu respectiva tehnologie vor beneficia de un hotspot Wi-Fi la bord, care permite până la cinci conexiuni simultane. Respectivul hotspot va utiliza un modem USB sau se va putea conecta la internet prin intermediul unui smartphone.

Hotspotul mobil format de sistemul SYNC este parolat şi nu aduce de la sine alte cheltuieli. Primii clienţi Ford care vor beneficia de acest sistem sunt cei care cumpără modelul Focus echipat cu sistemul SYNC. Cei de la Ford se mândresc cu faptul că sunt primul producător de volum care oferă acest nivel de conectivitate în maşină, facilitate disponibilă până acum doar în automobilele de lux, care aveau un preţ mult mai mare. Graţie faptului că sistemul SYNC suportă orice modem USB, clientul nu trebuie să cumpere alt dispozitiv pentru a accesa internetul şi pentru a forma un hotspot Wi-Fi.

Reţeaua Wi-Fi formată prin intermediul sistemului SYNC oferă semnal la nivelul vehiculului şi este protejată prin intermediul protocolului WPA2. Accesul dispozitivelor noi este acordat doar de şofer, ceea ce înseamnă că utilizatorii neautorizaţi nu vor putea primi acces.

Funcţia de tethering este accesibilă prin intermediul unui smartphone cu acces la internet, permiţând conectarea la internet a altor cinci dispozitive prin intermediul Wi-Fi. Respectivul smartphone joacă rolul de modem şi înlesneşte traficul de date prin Bluetooth.

Via | Auto-media

Comentarii (1)

  • Taurus
    MyFord
    Bravo,Ford! Tehnologie avansata pe masini cu preturi decente.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru