F1 Belgia: Max Verstappen, cel mai rapid în calificări. Leclerc va pleca din pole

de Alexandru Monenciu
Sambata, 29.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a stabilit cel mai rapid rezultat în sesiunea a treia de calificări pentru Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei. Dar, din cauza unei penalizări cu 5 locuri pe grilă, olandezul va pleca de pe 6, iar Charles Leclerc a fost promovat în pole position.

După o sesiune de antrenamente libere care s-a desfășurat pe o ploaie torențială, piloții erau pregătiți pentru o sesiune de calificări în aceleași condiții. Dar, soarele și-a făcut apariția pe celebrul circuit Spa Francorchamps, iar trasa ideală a început să se usuce încet, încet.

Începând cu jumătatea Q2-ului, piloții au renunțat la pneurile intermediare și au trecut pe soft-uri, chiar dacă nu tot circuitul era uscat. Spre finalul sesiunii, timpii au început să scadă, iar Verstappen a avut emoții terminând pe locul 10.

Dar a fost de ajuns pentru a face trecerea în Q3. O sesiune pe care a încheiat-o până la urmă pe prima poziție, cu un rezultat de 1 minut și 46.168 secunde.

Chiar și așa, campionul mondial en-titre are o penalizare de 5 poziții pe grilă, pentru că a schimbat cutia de viteze. Așadar, Charles Leclerc, care a fost al doilea în Q3, va pleca din pole position în cursa de duminică.

Sergio Perez a avut al treilea rezultat din Q3, iar Lewis Hamilton a încheiat pe 4.

Au urmat apoi Carlos Sainz, Oscar Piastri, Lando Norris, George Russell, Fernando Alonso și Lance Stroll.

via F1

Comentarii (1)

  • MoneZisDinpole
    De unde va pleca Leclerc?
    „Din pole”?!?
    Awww!...Cât de grea a devenit exprimarea în limba română!...
    11 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru