F1: Nikita Mazepin, interzis la Marele Premiu al Marii Britanii, ca răspuns la situația din Ucraina

de Alexandru Monenciu
Joi, 03.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Singurul pilot rus din Formula 1, Nikita Mazepin, nu va fi lăsat să ia parte la Marele Premiu al Marii Britanii. Motorsport UK a luat această decizie ca răspuns la situația din Ucraina.

Situația din Ucraina are consecințe inclusiv în motorsport. Motorsport UK anunță că Nikita Mazepin, singurul pilot rus din Formula 1, nu va putea lua startul în Marele Premiu al Marii Britanii, care se va desfășura în 3 iulie.

"Întreaga comunitate Motorsport UK condamnă actele de război comise de Rusia și Belarus în Ucraina și își exprimă solidaritatea și sprijinul față de toți cei afectați de conflictul în curs de desfășurare," susține David Richards, președintele Motorsport UK.

Totodată, FIA a anunțat că piloții ruși și bieloruși vor putea lua parte în continuare la competițiile internaționale, dar numai sub un steag neutru.

Tot în urma acestei situații, Haas a înlăturat toate inscripțiile sponsorului principal Uralkali, și implicit culorile drapelului național rus, de pe monopost în ultima zi de teste.

via Motorsport UK

Comentarii (21)

  • Anonim
    Englezii sunt batuti in cap ce vina are pilotul rus pentru politica dusa de Putin ? Chiar ne-am tampit de tot .
    18 82
  • @antonim
    Cenzura e maxima in Rusia.
    Sa explice Putin de ce s-a anulat marele premiu de la Sochi si de ce Mazepin va fi interzis pe circuite.
    În principiu e un câștig pentru Haas și o șansă pentru Mick de a nu mai fi încurcat de un wannabe.
    Rușii trebuie să-și asume alegerile în viață, iar ce face Putin nu se numește politică.
    60 12
  • Costel
    celelalte foruri nationale omonime, macar cele europene si nord-americane care fac parte din calendarul competitional de F1 in 2022, sa urmeze exemplul federatiei britanice, e imperios necesar sa fie corectata anomalia deciziei forului mondial, FIA lasandu-mi impresia ca nu vrea, desi poseda toate parghiile necesare, sa ostracizeze brutal forma clasica de terorism de stat din ultima saptamana.....

    Mohammed bin Sulayem, shame on you!
    55 13
  • inexorabil
    Iată un set de întrebări incomode pentru rumegătorii obişnuiţi de “adevăruri” MSM:

    1) În orice război modern, bombardamentul aerian este chiar capital; de ce nu a fost inclus acesta, ca plan de luptă, în “războiul” ruso-ucrainean?

    2) Dacă luptele ar fi fost pe măsura tehnologiilor performante de astăzi, oare n-ar fi trebuit să rezulte deja distrugeri realmente îngrozitoare (chiar şi fără implicare nucleară) ?

    3) “Solidaritatea şi sprijinirea celor afectaţi” nu se manifestă şi faţă de popoarele rus şi belarus?

    4) Renunţarea (politizată) la gazul rusesc n-ar putea agrava criza energetică din Europa?

    5) Ce vină au sportivii ruşi şi belaruşi (inclusiv cei…paralimpici) care au fost excluşi din competiţii?
    15 84
  • Neutru
    F1 reziliază contractul cu Rusia. Oamenii pot fi determinați să facă ceva doar din interes sau frică. Toate acțiunile comunității internaționale (pro sau contra) sunt determinate de acest „principiu”. Anonim, sponsorii și piloții să zicem că sunt victime „colaterale” dar este un mod de a opri războiul și mai ales amenințarea atomică a lui Putin. Nu știm dacă va avea efect dar „încercarea moarte nare”.Vezi altă soluție?
    7 21
  • Neutru
    inexorabil Ai altă soluție? Sunt convins că ambele părți au greșit dar alternativa atomică e sumbră. Să rămână doar „de descurajare”, nu să o folosești ca amenințare. În 2020 ne-a stricat calendarul Covidul acum avem probleme cu războiul și băieții-și fac contracte multianuale întro veselie(naivă aș zice eu).
    6 18
  • Mircea Badea
    ar trebui sa scoata toti sportivii si sportul rusesc din competitii, tv etc...blackout rusesc...daca nu le convine sa se rascoale..
    23 11
  • ”Război” cu ghilimele, troll rus ordinar?

    Bieții sportivi ruși sau bieloruși (se vede cât ții la ei că nici numele nu-l scrii corect).....nu pot concura....ce dramă.....

    Poate ar trebui și premiați că sunt cetățeni ai unor state care au în frunte un dement care terorizează de ani buni destule popoare, iar acum măcelăresc pe ”frații ortodocși” cu tot ce au în arsenal și distrug mișelește infrastructură civilă și locuințe fără rost!

    Să zică merci că sunt tolerați, ar trebui expulzați dacă nu renunță la cetățenie, să meargă acasă că poate e nevoie de carne de tun pentru alte ”exerciții de eliberare”.... prin Georgia sau chiar închipuita ”republică Transnistreană”.
    38 4
  • Ucrainenii au cules ceea ce au semănat... Mai informați-vă din surse obiective.
    De exemplu insula Șerpilor au moștenit-o tacit de la fosta urss cu toate că aceasta aparținea României. În același mod au procedat cu mai multe teritorii ”moștenite” de la urss.
    12 35
  • Așa funcționează propaganda: întrebări puse insinuant, jumătăți de adevăr și concluzii mincinoase.
    Insula Șerpilor a aparținut României o vreme.
    Cum a aparținut și Dobrogea de nord bulgarilor sau Transilvania ungurilor, câteva sute de ani.
    Sau Crimeea ca stat vasal otomanilor.

    Așa și? Pornim Jihadul între noi vecinii sau ne vedem de economie și ne facem viața mai bună (în UE sau nu)?

    Cred că nici măcar cel mai terminat drojdier rus, mințit de propaganda de la Kremlin să-și trimită copilul neștiutor la măcel, nu poate găsi justificare pentru atacarea mișelească și total neprovocată a ucrainenilor.

    Singurii care vor culege ce au semănat pentru sute de ani vor fi mujicii estici.
    31 5
  • Cand americani au atacat Jugoslavia,nu am auzit pe nimeni sa spuna ca le da interzis sportivilor lor! Au fost bombardamente,victime civile,infrastuctura distrusa,locuinte ...Sa mai pomenim de Afganistan, Siria, Libia,Irak si altele.Vai de unele coloane vertebrale!
    5 29
  • @ INEXORABIL
    IN SFARSIT AUD DE LA TINE UN COMENTARIU PERTINENT, CA ACUM CATIVA ANI.
    SE PARE CA MAJORITATEA CARE COMENTEAZA NU POT GANDI "CU MINTEA LOR". E PLIN DE MANUTE ROSII PE AICI.
    BRAVO, MAESTRE.
    6 33
  • @liviu: Si legatura este? SUA au atacat Serbia pentru ca aia faceau genocid in Bosnia si in alte foste state membre ale Iugoslaviei.
    15 4
  • Neutru
    Bravo @ inexorabil, te feliciți singur! Te citez... 3)Solidaritatea și sprijinirea celor afectați nu se manifestă și față de popoarele rus și belarus. Toată lumea, mai puțin tu, zice că războiul este în Ucraina. Popoarele rus și belarus au fost bombardate și atacate de cine? Sunt amenințate cu atac nuclear de cine? Se pare că ești singurul care știe și nu spui la nimeni și de aceea te feliciți tot singur. Repet, au greșit ambele părți, dar doar una a atacat, bombardat, și amenințat cu atac nuclear. Nici rușii nu sunt fericiți cu acest „ucenic vrăjitor”(dacă știi povestea).
    8 1
  • Neutru
    @liviu Au fost și atunci oameni care sau împotrivit dar situația era alta. Siria și Libia de cine au fost atacate?i Afganistanul are legătură cu atacarea turnurilor gemene. Despre Irak întreabă statul Kuwait de ce a fost ocupat de irakieni.
    9 1
  • Mazepin e pa.
    2 0
  • Neutru
    @inexorabil Sunt anti-război nu anti-rus. Belarus și Rusia NU sunt bombardate, atacate și amenințate cu atac nuclear. Americanii au intervenit în Iugoslavia că sârbii porniseră un război cu bosniacii(religios) și masacrau civili. În toate celelalte cazuri amintite de tine și alții au fost provocați și n-au vrut „să ofere și celălalt obraz”. Dictatorii și ceilalți șefi de stat care pornesc războaie sunt oportuniști, mediocri și limitați. Îi urăsc pe oameni, își urăște și familia. Împotriva acestora sunt și a teroriștilor. Toți sunt niște lași care obligă pe alții să lupte pentu orgoliul lor de „autiști”. Sunt de acord cu zicala „La război ca la răboi” dar nu să-l pornesc eu!
    13 1
  • Neutru
    Ai dat-o pe „iluminați”. M-ai lămurit cu cine schimb opinii. Mă retrag, nu avem aceiași educație și principii.
    10 1
  • TASS News Agency
    Astăzi, Nikita Mazepin a vorbit de la Moscova cu presa internațională despre situația în care se află, explicând că se simte o victimă a evenimentelor din ultimele săptămâni. Pilotul în vârstă de 23 de ani a anunțat că se gândește să creeze o fundație pentru sportivii care au fost interziși la anumite competiții din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

    "Nu a existat niciun motiv legal pentru care echipa să-mi fi reziliat contractul din momentul în care FIA ​​ne-a lăsat să concurăm sub un steag neutru, iar eu am fost de acord să fac asta și am vrut să semnez o declarație în acest sens, dar nu mi-au dat timp și am rămas fără visul pentru care am luptat 18 ani din viața mea și fără să pot să mi-l apăr.
    Lumea nu mai este la fel de două săptămâni, o știu și o înțeleg, este o perioadă dificilă, am prieteni de ambele părți ale conflictului și ceea ce se întâmplă nu poate fi comparat cu nimic, dar nu vreau să vorbesc despre asta. Vorbesc doar despre ceea ce mi s-a spus săptămâna trecută când mi-a încetat contractul deși FIA mi-a spus că pot concura sub steag neutru, ceea ce am acceptat necondiționat.

    Decizia HAAS nu a fost făcuta din cauza unor sancțiuni sau de către o autoritate sportivă, nici din cauza a ceva ce am făcut eu sau tatăl meu și firma lui, așa că nu cred că e bine", a declarat Mazepin, care a ținut să le mulțumească piloților care l-au încurajat în ultimele zile, cum ar fi Bottas, Leclerc sau Russell.

    "Nu văd F1 ca pe un capitol trecut, voi fi mereu pregătit fizic în cazul în care va veni o oportunitate și nu mă uit la alte categorii, o să-mi dedic timpul doar acestei fundații, unde pot fi util, unde pot face lumea mai prietenoasă și mai sigură pentru sportivii ca mine, care nu pot primi ajutorul de care au nevoie, celor care au avut cariera și viața dată peste cap de astfel de lucruri.
    1 0
  • Marius
    Mai terminați, aici trebuie sa vorbim de F1, la ce se ajunge, exact ca și cu Covid, vrajba între oameni.
    2 0
  • "Pilotul în vârstă de 23 de ani a anunțat că se gândește să creeze o fundație pentru sportivii care au fost interziși la anumite competiții din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina."

    Deci au facut bine ca i-au interzis prezenta daca el considera ca bietii rusnaci care nu mai pot participa la hochei pe gheata sunt mai napastuiti decat oamenii care mor zi de zi in Mariupolul asediat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru