F1 Olanda: Max Verstappen, pole în cursa de casă! Piloții Ferrari, la mai puțin de o zecime în spate

de Tiberiu Safta
Duminica, 04.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a obținut un nou pole position în fața propriilor suporteri pe circuitul Zandvoort. În spatele campionului mondial vor pleca piloții Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr.

Formula 1 a ajuns în cea de-a 15-a etapă a sezonului, în Olanda, acasă la Max Verstappen. Circuitul Zandvoort a revenit în calendarul Marelui Circ anul trecut, iar suporterii olandezi au venit cu sutele de mii să-l susțină pe eroul lor Max Verstappen.

Campionul mondial nu a dezamăgit, deoarece el va pleca din pole position în cursa de casă. El a stabilit un timp de 1 minut, 10.342 secunde, un timp care a fost la mustață mai rapid față de piloții Ferrari. Charles Leclerc va pleca de pe locul 2, cu un timp mai lent cu doar 21 de miimi de secundă. Și Carlos Sainz Jr a fost la mai puțin de o zecime de Verstappen în calificări.

Alături de spaniol în linia a doua se află Lewis Hamilton, pe locul 4. Sergio Perez va pleca de pe 5, după ce s-a răsucit la ultima încercare de a-și îmbunătăți timpul. Alături de el va fi cel de-al doilea Mercedes al lui George Russell. Locurile 7 și 8 sunt ocupate de Lando Norris și Mick Schumacher, iar topul 10 este completat de japonezul Yuki Tsunoda și canadianul Lance Stroll.

Pierre Gasly nu a reușit să treacă în Q3, fiind bătut de coechipierul său, Tsunoda.

În spatele francezului se află piloții Alpine, cu Esteban Ocon pe 12 și Fernando Alonso pe 13.

Clasamentul calificărilor este completat de: Guanyu Zhou (14), Alex Albon (15), Valtteri Bottas (16), Daniel Ricciardo (17), Kevin Magnussen (18), Sebastian Vettel (19) și Nicholas Latifi (20).

Marele Premiu al Olandei va avea loc duminică, 4 septembrie. Cursa va începe la ora 16, ora României.

via Formula 1

Comentarii (21)

  • Bobita
    Diferenta a facuto Max pentru cei care spun ca pilotul nu conteaza daca ai o masina buna. Leclerc in aceiasi masina ca Max e putin sub el pe un tur, iar in regim de cursa e si mai departe, poate si la nivel de concentrare si mental se face diferenta intre ei doi.91E4
    10 18
  • Marius
    Mavrick, și băieții fără nume,Mercedes termina peste Ferrari la final de sezon. Asa cum am mai spus. Și băiatul cu print screen-ul sa nu uite asta. :))))
    2 16
  • polpozișă
    Mi-a plăcut Georgică, a ales cu personalitate soft-uri și l-a frustrat pe septuplul campion mondial de carton.
    Ferrari plusează gafe în toate departamentele, dar Sainz a fost simpatic: "Oh, my God!" :) Și nea Steiner i-a servit lui Mick 10 secunde penalizare la primul pit stop. :D
    Cu toate ghinioanele de până acum, Stroll demonstrează încă odată că nu-i băiatul lui tata, iar Alonso vine peste Ocon în clasament, dedicație pt. Szafnauer.
    11 32
  • @Bobiță, Strateg la RedBull este o femeie de vreo doi ani și se vede că-i capabilă. Are și Ferrari câteva femei în echipă dar nu l-a strategie că acolo-i salariul mare și-ți trebuie relații. Matematica, studiul și calculul probabilității, nu se-mpacă cu „băieți deștepți” de la Ferrari, ei au „școala vieți”. Asta a fost cursă „spectacol total”, a câștigat echipa mai bună, cu mașină mai bună, pilot mai bun și la el „acasă”. Vă amintiți declarațiile lui Binotto și chiar ale lui Leclerc din primele curse? Așa-i când nu-ți cunoști echipa!
    7 29
  • @polpozișă Georgică cât contract are? Că prea-i supără pe Șeful de echipă și pe coechipier. Uită că sunt miliardari ambii? A-i văzut ce privire avea „Lupul”?
    5 29
  • polpozișă
    Georgică e de bază la Mercedes. Estimez că se pensionează de acolo. Săracul băiat a stat cuminte 3 ani la catastrofa aia de Williams. Cred că el singur a reușit să scoată Williams din groapă.
    Tonton era supărat pe el însuși. Tonton a decis să nu-l cheme pe Hamilton. Nici Hamilton n-a venit cu ideea. Asta e, și-a asumat că va lupta ca un leu mai mult de 1 tur. Pierderea locului 3 e meritul lui Tonton.
    9 30
  • 33+11=44
    Cursa a fost un spectacol de prost gust.
    Verstappen este cel mai bun pilot in acest moment insa echipa a facut ca performanta lui sa aiba zero valoare. Red Bull dezvolta monopostul in functie de Max , materialul de concurs este diferit pt. piloti, strategiile pt.Verstappen sunt perfecte iar cele pt. Perez par facute de Ferrari. Abandonul lui Tsunoda poate ca a fost intentionat, cum poate nu e o intamplare ca pilotii Alpha Tauri au luat startul de pe linia boxelor la Spa. Red Bull a ramas aceiasi echipa mizerabila cel sabota pe Webber in perioada in care Vettel era zeu pentru naivi.

    Leclerc a facut o cursa buna. La Sainz schimbul de pneuri a fost oribil iar prestatia pilotului si mai oribila. La cum a condus nici nu merita sa puncteze azi.

    Mercedes nu au invatat nimic dupa Abu Dhabi sau poate le place sa-l saboteze pe Hamilton. Este pentru a treia oara in sezon cand echipa reuseste sa-l faca pe Hamilton sa termine dupa georgica desi toata cursa a fost mult superior hidosului.
    M-am convins ca georgica este paralel cu talentul. Daca era un pilot talentat se baza pe asta si nu apela non-stop la metode alegale precum un elev mediocru cu note mari pt. ca copiaza non-stop si nu este prins. Au fost multe faze in acest sezon in care georgica trebuia penalizat si nu a fost. In plus nu a existat nici o situatie de ghinion pt el spre deosebire de concurenta si cu toate astea nu se afla pe locul 2. Mercedes trebuia sa semneze cu Norris. Lando este un pilot adevarat, georgica este un psihopat frustrat fara talent si cu mult noroc.
    32 25
  • Hai sa fim seriosi, Georgica al tau nu are talent? S-a batut de la egal la egal cu Perez, Mamilton , Max si cu Charles la inceputul sezonului, e si campion in F2. Despre ce vorbesti?
    2 26
  • 33+11=44
    @polpozișă:
    georgica a bagat Williams in groapa. Echipa il sabota pe Kubica si cu toate astea polonezul a obtinut puncte spre deosebire de psihopat.
    Din grila actuala, georgica a avut nevoie de cele mai multe cursa sa puncteze si este pilotul cu cele mai multe cursa consecutive la Williams fara puncte.
    27 20
  • @33+11=44 Kubica a obtinut punctul in 2019 doar datorita penalizarilor post-cursa asupra celor de la Alfa Romeo.
    Nu e un pilot neaparat placut Russell, poate nici atat de bun britanicii, dar la tine vorbeste frustrarea pentru ca a inceput sa-l bata pe campionul de carton :))
    13 28
  • @pașpa'
    Kubica a obținut 1 punct conjunctural. Cred că atunci au fost 10 abandonuri. :)
    Russell le-a dat mai multe decât puncte. El i-a dus în Q2 cu o cărămidă. Drumul până la puncte a fost lung, doar un ignorant mononeuronat i-ar putea marginaliza meritele lui Georgică.
    Georgică a acceptat sacrificiul anului în plus la Mercedes pentru nulitatea Bottas, pilotul care l-a făcut pe Hamilton să arate genial, deși e perfect mediocru. :)
    Russell l-a depășit pe Hamilton de mai multe ori, cu responsabilitate, pentru binele echipei. Să îl bați pe Hamilton cursă de cursă, cu vreo 2 excepții e noroc. Behehe!!!

    Doamne ferește, un pilot Mercedes obligat să conducă o cărămidă are cele mai multe curse fără puncte. Și de ce-l bate pe campionul de carton?

    Hai, plimbă cercu', băiatule!!!
    14 30
  • 33+11=44
    @Jarno:
    Kubica a punctat in cursa din Germania 2019 pt. ca nu a gresit si a stiut sa profite de situatie.
    georgica desi are mana dreapta functionala 100% a iesit in decor si nu a profitat de situatie. A fost una din multiplele ocazii cand georgica putea puncta cu Williams si nu a facut-o pentru ca a gresit.

    Specialistii il considera pe Hamilton unul dintre cei mai mari piloti din istorie dar poate tu stii mai bine. Evident parerea ta nu este obiectiva.
    Button a fost pilotul care mi-a placut cel mai mult ca personalitate desi l-a batut pe Hamilton in 2011. Asa ca mai terminati cu placa: "ca-l atac pe georgica pt. ca-l bate pe Hamilton". Nu sunt fan Hamilton dar nu-s orb sa nu-i vad talentul.

    De ce l-ar ataca lumea pe georgica? Poate ca a reactionat ca un bou cand Williams a vrut sa scape de el. Poate ca l-a scos din cursa pe Bottas si pe urma la agresat. Poate ca s-a bucurat ca spectatorii si telespectatorii au luat tapa la Spa. Poate ca nu-si recunoste niciodata vina. Poate ca a inventat ca Ferrari si Red Bull triseaza. Poate ca relatia lui cu Albon este una bolnava. Poate ca arata oribil. Poate ca este prea increzut si nu a realizat inca nimic. Mult prea multe motive.
    28 20
  • @pașpa
    hahaha, unul care s-a învârtit cu cea mai rapidă mașină vreo 8 ani din carieră a câștigat 7 campionate. I-a bătut pe Bottas și pe Rosberg. Conjunctural a luat 1 punct în plus față de Massa și e cel mai mare din toate timpurile. Pfuiii!!!
    Acum e la 30 de puncte de Russell, care e slab tare.
    Plimbă cercu'!!! :)
    15 30
  • @pașpa
    E de comă, Verstappen are suta de puncte avans, Red Bull e campioană la constructori, dar mașina e făcută pentru Max. hahahahaha
    11 28
  • 33+11=44
    Bahrain, Canada, UK, Austria, Franta, Ungaria - Hamilton a terminat in fata lui georgica
    Australia, Miami, Olanda - georgica a fost salvat de SC
    Spania - Hamilton a avut ghinion in primul tur si a ajuns sa aiba un deficit de aproximativ 50 de sec. A reusit sa recupereze peste 30 de sec. fata de russell
    Monaco - cursa este decisa de calificari, dupa prima iesite din Q3 Hamilton era in fata lui georgica. Hidosul a fost singurul care a terminat turul la a doua iesite, mai apoi a venit stegul rosu

    georgica a terminat in fata pe drept doar in Arabia, Italia, Azerbaijan si Belgia. Palmares asemanator cu ce facea Bottas. Diferenta-i ca georgica are noroc si Bottas avea ghinion. 4 curse din 15 inseamna pt.unii cursa de cursa.
    Oricum nu conteaza. Important este ca a pierdut cu Kubica si Latifi.
    27 18
  • @pașpa
    Lipsă de caracter.
    Kubica a terminat pe ultimele locuri o cursă cu 7 abandonuri.
    Georgel l-a bătut pe Latifi fără excepție.
    Important e că Hamilton poarte 41 la pantofi și e cel mai mare din istorie.
    Plimbă cercu'!!!
    P.S. Ia-ți medicamentele!!! Hamilton e un mediocru perfect.
    10 26
  • @33+11=44

    Mi-e greata de "specialisti" ca Brundle, Herbert sau Damon Hill, toti britanicii cu ochelari de cal. Esti un orb da, pentru ca Hamilton are un talent super marketat.

    Da, Russell are fazele lui, precum Austria 2020 cand il lasa pe Albon sa treaca, dar il tinea pe Perez cateva viraje in plus in spate cand era depasit cu un tur. Nu a zis nimeni ca e perfect, dar nici nu ii cere nimeni sa fie perfect, si chiar mi-e sila de "campioni perfecti" cum pozeaza ipocritii de Vettel si Hamilton.

    A reactionat la disperare, pentru ca nu aducea puncte desi isi rupea coechipierii in calificari, la fel a facut si Giovinazzi la Alfa Romeo, F1 e un mediu dur unde trebuie sa dai coate, nu toti au norocul lui Hamilton sau Vettel sa primeasca totul pe tava din prima :))

    Bottas e un pilot mediocru care daca nu se retragea Rosberg se retragea de la Williams, dadaca lui Stroll junior. Un sclav sinistru care acum e batut si de Zhou in calificari.

    Mereu am preferat piloti imperfecti dar seducatori ca Raikkonen, Montoya, Trulli, Ralf, Fisichella si cine mai vrei din garda veche.
    13 23
  • 33+11=44
    2019 German GP:
    1.Verstappen
    .....
    10.Kubica
    11.georgica

    Lasand deoparte penalizatii Alfa - georgica a fost primul de la coada in acel GP.

    In 2020 georgica a pierdut duelul intern cu Latifi.
    georgica - 1 loc 11
    Latifi - 3 locuri 11

    Nu stiu de ce te-ai suparat ca m-am luat de georgica. Nu-mi spune ca te-ai indragostit de el. Lasa-l sa faca cuplu cu Albon. Se potrivesc perfect.
    24 17
  • Nu am văzut cursa, doar race highlights pe net. Nu înțeleg de ce unii spun că Hamilton a pierdut cursa din cauza SC-ului. În turul 55, înainte de SC, Verstappen avea 11-12 sec în fața lui Hamilton, conform clasamentului din stânga ecranului. În 17 ture până la final, Hamilton ar fi trebuit să fie cu minim opt zecimi mai rapid pe tur, ca să aibă și timp de atac. Era cu atât mai rapid decât Verstappen ? Întreb, pentru că în race highlights nu este prinsă perioada de dinainte de SC. Am văzut doar că Max era pe harduri, iar Lewis pe mediumuri.
    Sau chiar dacă ar fi trecut pe soft, ar fi putut oare să-l depășească pe Max ? Nu cred, după cum nu cred că este o victorie ratată de Mercedes, cred că Verstappen și Red Bull au fost pur și simplu mai buni.
    9 4
  • 33+11=44
    @Jarno:
    Nu ma intereseaza presa britanica si nici nu o urmaresc. Hamilton este apreciat de presa din intreaga lume si de fosti campioni. Inclusiv de Antonio Lobato ( cel mai mare fan Alonso). A avut multe curse fenomenale in cariera ( mai ales Silverstone 2008). Nu poti sa zici ca-i doar un produs marketat. Parea ta despre Vettel este mai reala.

    Punctele nu se dau in calificari. Kubica, Latifi si Raikkonen erau slabi in calificari si i-au facut pe george si Giovinazzi sa para mai buni decat erau. Acum si Albon il striveste pe Latifi.
    Nu exista pilotul perfect dar georgica este prea imperfect ca personalitate.

    Apropo de garda veche: Sebastian Montoya a debutat cu puncte in Formula 3. Sa speram ca a mostenit talentul si personalitatea tatalui.
    28 17
  • Sebastian Montoya a debutat în F3 conjunctural, în locul lăsat liber de titular care avea altă obligație contractuală în altă competiție. Sper să-și găsească loc și să-l depășească pe Pablo în performanțe în F1. Zona F1-F2-F3 este foarte aglomerată, practic inaccesibilă acum. Probabil doar dacă ești de culoare și vor decidenți să-i găsească un înlocuitor lui Hamilton.
    6 17

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru