F2: Marinescu, lovit de probleme tehnice în a doua cursă de la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 02.10.2011
Mihai Marinescu nu a reuşit să repete victoria de sâmbătă de la Monza din cauza unor defecţiuni tehnice la monopost în calificări şi cursă.

După victoria spectaculoasă obţinută sâmbătă, Mihai Marinescu a avut o zi dificilă în a doua manşă a etapei de Formula 2 de la Monza.

Problemele au început încă din calificări, braşoveanul în vârstă de 22 de ani parcurgând doar câteva tururi la startul sesiunii înainte ca o defecţiune la valva de admisie să-l oblige să privească restul calificărilor de la boxe.

Din acest motiv, timpul stabilit iniţial pe circuit i-a permis să se poziţioneze doar pe locul 18 al grilei de start, însă Marinescu nu avea să plece efectiv în cursă, întrucât în warm-up a cedat şi planetara dreaptă a monopostului de Formula 2.

Mecanicii au avut nevoie de şase tururi pentru a remedia problema, iar pilotul român a ieşit pe traseu, a făcut cel mai bun timp al cursei după ce a fost cronometrat cu 1:39.997, însă a revenit la standuri după cinci tururi.

Marinescu va avea ocazia să-şi ia revanşa în ultima etapă de Formula 2 a sezonului, programată pe circuitul de la Barcelona la sfârşitul lunii octombrie.

Victoria în cursă i-a revenit italianului Mirko Bortolotti, care cu această ocazie şi-a asigurat matematic titlul mondial şi a obţinut astfel un test cu un monopost Williams de Formula 1.

Comentarii (3)

  • Pacat, mare pacat...
    9 0
  • Una calda...alta rece pacat ....sunt convins ca Mihai ar fi terminat in primii 4 si a doua cursa de aici.Asta este capul sus si succes la Barcelona!
    20 0
  • MM
    Te voi sustine mereu indiferent de situatie.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru