Fauzy va testa pentru Lotus în alte patru sesiuni de antrenamente

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.07.2010
Lotus Racing a anunţat că Fairuz Fauzy va pilota în prima sesiune de antrenamente în Marea Britanie, Ungaria, Singapore şi Abu Dhabi.

Alături de Force India, Lotus Racing a iniţiat în acest sezon un program de dezvoltare pentru piloţii de teste, prin care aceştia au ocazia să capete experienţă la volanul unui monopost de Formula 1 în timpul primei sesiuni de antrenamente din cadrul Marilor Premii.

Echipa malaeziană a anunţat luni că pilotul de teste Fairuz Fauzy va participa la alte patru sesiuni de antrenamente libere pe circuitele din Marea Britanie, Ungaria, Singapore şi Abu Dhabi. Astfel, malaezianul va avea ocazia să revină în monopost chiar la finalul acestei săptămâni, pe noua configuraţie a circuitului de la Silverstone.

"Aştept cu nerăbdare să văd cât de mult am progresat de când am fost ultima oară pe circuit şi sunt foarte mândru că mi s-a oferit şansa să joc din nou un rol activ în procesul nostru continuu de dezvoltare. Am făcut un shakedown al şasiului 04 cu câteva săptămâni în urmă la Snetterton (Marea Britanie), dar evident nu am putut să forţez acolo, aşa că va fi grozav să revin şi să fac tot ce pot pentru a ajuta echipa să ajungă în mijlocul plutonului", a declarat Fauzy în cadrul unui comunicat de presă al echipei sale.

La rândul său, Mike Gascoyne, şeful echipei Lotus, a lăudat aportul lui Fauzy la progresele înregistrate pe parcursul acestui sezon.

"De fiecare dată când Fauzy a fost pe circuit a făcut o treabă grozavă şi să ia parte la încă patru curse este o recompensă pentru contribuţia pe care a avut-o deja la creşterea echipei noastre.

Este o nouă şansă pentru noi să învăţăm mai mult despre cum putem scoate mai mult de la el în maşină şi, de asemenea, ne va oferi un nou punct de vedere valoros în privinţa caracteristicilor maşinii", a precizat britanicul.

Fauzy îi va înlocui pe Jarno Trulli şi Heiiki Kovalainen în prima sesiune de antrenamente, însă echipa nu a dezvăluit care dintre piloţii titulari va rămâne în garaj pe parcursul primei sesiuni de antrenamente libere de la Marele Premiu al Marii Britanii.

Via | Lotus Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru