Fermierii ameninţă cu boicotarea cursei din India

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.10.2011
Marele Premiu al Indiei din 30 octombrie stă sub semnul boicotării din partea fermierilor nemulţumiţi de despăgubirile primite pentru terenul pe care a fost construit circuitul.

India va debuta în calendarul Formulei 1 la sfârşitul acestei luni, însă cursa se anunţă deja una tensionată pe plan local.

Circuitul a fost construit pe un teren agricol din apropierea oraşului Delhi, iar fermierii din regiune sunt nemulţumiţi de despăgubirile primite din partea statului pentru exproprieri. Aceştia au avertizat că vor iniţia ample manifestaţii de protest în timpul Marelui Premiu, care se va desfăşura în perioada 28-30 octombrie.

"Nu suntem împotriva cursei, dar simţim că am fost prost despăgubiţi. Începând din 23 octombrie vom iniţia marşuri de protest în apropierea circuitului pentru a ne asigura că vocea noastră este auzită. Cerem doar drepturile care ni se cuvin. Autorităţile au rămas surde la solicitările noastre. Dacă vor dori să vorbească acum, vom opri agitaţia pe care o planificăm", a declarat Virender Dhada, liderul fermierilor.

În replică, compania Jaypee Sports, care organizează cursa, a catalogat intenţiile fermierilor drept o simplă glumă.

"Întreaga poveste este o mare glumă. Oamenii nu ar trebui să ia în serios aceste proteste. Este un eveniment atât de important pentru companie şi pentru ţară, credeţi că vom permite unei mâini de fermieri să-l facă praf?", a precizat un oficial al companiei.

Via | BBC Sport

Taguri: India

Comentarii (4)

  • Daniel Popescu
    "Întreabă poveste este o mare glumă"-poate ai vrut sa zici "Întreaga poveste este o mare glumă". Corecteaza si sterge postarea mea ;)
    5 2
  • Ciprian
    Ce ton de capitalist nesimtit are reprezentantul firmei oragnizatoare. Unei maini de fermier nu ii permitem sa nus ce. Jigodii. Asta este singurul lucru care nu imi place la F1 in mod profund. Multe intere politice si economice si oamenii nu mai conteaza. Prea multe.
    5 3
  • :)
    "Cum? Când lumea mi-e deschisă, a privi gândeşti că pot
    Ca întreg Aliotmanul să se-mpiedice de-un ciot?"
    0 3
  • ii vezi pe fermieri cu tractoarele pe circuit dupa turul de incalzire:))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru