Fernandes justifică drepturile asupra echipei Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.01.2011
Tony Fernades a explicat motivele pentru care are dreptul de a utiliza numele Lotus în Formula 1, considerând că grupul Lotus este doar sponsorul echipei Renault.

Conflictul dintre constructorul britanic Lotus şi echipa cu acelaşi nume condusă de Tony Fernades va ajunge săptămâna viitoare la tribunal, cele două părţi încercând să justifice motivele pentru care au drepturi de proprietate intelectuală asupra acestui nume.

Fernandes a explicat pe contul său de pe reţeaua de socializare Twitter motivele pentru care poate utiliza acest nume în Formula 1, considerând că grupul Lotus este doar sponsorul echipei Renault.

"Fondezi o companie separată de constructorul auto pentru a proteja constructorul auto de momentele bune şi proaste din curse. Compania ajunge în lichidare, este cumpărată de David Hunt şi timp de 16 ani nu participă la curse. Apoi, echipa este cumpărată de Tony Fernades. Nu diferim cu nimic de Ron Dennis la McLaren. Nu Dennis a început McLaren, ci Bruce McLaren. Proton şi Dany Bahar nu au fondat Lotus, ci Colin Chapman. Proton deţine constructorul Lotus, iar eu deţin echipa Lotus. Iar Lotus Renault este Lotus.

McLaren este McLaren, nu Vodafone McLaren, iar Mercedes este Mercedes, nu Petronas Mercedes", a scris omul de afaceri malaezian pe Twitter.

Presa internaţională continua să numească echipa de la Enstone drept Renault, în ciuda insistentelor constructorului Lotus că numele oficial al echipei este Lotus Renault GP.

Via | Tony Fernades

Comentarii (1)

  • Schumy fan 4 ever
    Nu el trebuia sa se justifice, ci Lotus Renault. Spune foarte bine, Lotus este doar un sponsor pt Renault.
    Sper sa aibe castig de cauza Tony Fernades. A muncit mult anul asta si a platit cu bani grei numele Team Lotus si performantele net superioare celorlalte echipe debutante.
    Poate 2011 va aduce un spor de performante prin prisma utilizarii motorului Renault.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru