Fernandes sugerează că Lotus îşi va schimba numele în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.09.2011
Tony Fernades a sugerat pentru prima oară că Team Lotus va concura sub un alt nume în sezonul 2012, echipa urmând să-şi schimbe sediul la Silverstone sau Leafield.

Speculaţiile apărute recent în presa internaţională cu privire la schimbarea numelui echipei Team Lotus în Team Caterham prin contur. Tony Fernandes, patronul echipei malaeziene, a sugerat că nu are niciun sens să folosească numele Team Lotus, întrucât nu deţine constructorul britanic omonim.

În plus, el a sugerat discret că ar putea folosi numele Caterham, după numele constructorului britanic pe care l-a achiziţionat la începutul anului.

"Intotdeauna am avut o problemă cu 'Sunt cu adevărat Team Lotus?'. Întotdeauna am spus că acea eră a fost a lor şi că noi am adus-o înapoi sub alt proprietar. Dar este o problemă de afaceri. Nu poţi avea un nume fără să-l monetizezi. Pur şi simplu facem marketing pentru altcineva. Group Lotus a pierdut procesul, dar intotdeana am lăsat uşa deschisa şi poate fi o soluţie favorabilă pentru ambele părţi. Nu am ascuns niciodată că vreau să fiu în industria auto, iar acum avem Caterham", a declarat omul de afaceri malaezian pentru publicaţia Autosport.

Pe lângă schimbarea numelui, Team Lotus intenţionează să-şi mute fabrica de la Norfolk la Silverstone sau la baza de la Leafield utilizata anterior de Arrows şi Super Aguri.

După ce Team Lotus îşi va schimba numele, Renault îşi va modifica la rândul său numele în Lotus, însă pentru acest lucru cele două părţi au nevoie de acordul unanim al echipelor, conform clauzelor prevăzute în Acordul Concorde.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru