Ferrari a dat FIA in judecata pe 15 iunie

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 20.06.2009
Ferrari a dezvaluit ca a dat deja FIA in judecata pe 15 iunie pentru incalcarea unui contract semnat de cele doua parti, dupa ce forul mondial a luat vineri o decizie similara impotriva Scuderiei.

Contractul care garanteaza prezenta Scuderiei Ferrari in Formula 1 in sezonul 2010 pe baza respectarii regulamentului tehnic din sezonul 2009 reprezinta o adevarata miza in conflictul dintre FOTA si FIA.

Prin intermediul unui comunicat de presa, Ferrari a anuntat ca a inaintat deja o actiune in justitie impotriva forului prezidat de Max Mosley, considerand ca FIA a incalcat intelegerea prin modificarea regulamentului tehnic pentru sezonul 2010.

"Ferrari doreste sa clarifice ca pe 15 iunie a instigat FIA in justitie pentru a-si proteja drepturile contractuale cu FIA, inclusiv cele referitoare la respectarea procedurilor in ceea ce priveste adoptarea regulamentelor si a dreptului de veto", se arata in comunicatul de presa al Scuderiei Ferrari.

Reactia echipei italiene vine la numai cateva ore dupa ce FIA a anuntat ca va da in judecata echipele FOTA in general si Scuderia Ferrari in particular, dupa ce 8 echipe au decis inceperea pregatirilor pentru o competitie independenta de FIA. Ferrari a refuzat insa sa comenteze in vreun fel ultima actiune a presedintelui Max Mosley.

"Ferrari nu intentioneaza sa comenteze comunicatul de presa de vineri dupa-amiaza al FIA", se precizeaza in comunicat.

In contextul in care FIA si Ferrari s-au dat reciproc in judecata, forul mondial a amanat publicarea listei finale a echipelor care vor concura in sezonul 2010, aruncand Formula 1 in haos.

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • guawar
    ha..ha..ha..
    Ce ma bucur-vreau o competitie separata intre ferrari-mercedes-renault-toyota-BMW-taurii naravasi si poate BAR-fara restrictii in dezvoltarea monoposturilor-asta inseama EVOLUTIA-pe toate planurile-asa e EVOLUAT si omul-numai mosul asta cretin vrea involutie!!
    0 0
  • corect
    Eu consider ca este corect ca Ferrari sa ceara clarificari intr-o situatie cel putin bizara. FIA invoca un contract care obliga Ferrari sa fie in F 1 dupa 2009 si nu tine cont de acelasi contract atunci cand se pune problema consultarii acestora la realizarea regulamentelor. FIA si in special Max MOsley chiar crede ca poate face ce vrea in lumea cu 4 roti?????? Probabil va primi o copita de la calutul cabrat de va zbura din fotoliul de la FIA.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru