Ferrari a eliminat "Marlboro" din numele oficial al echipei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.07.2011
Ferrari a confirmat că a eliminat cuvântul "Marlboro" din numele oficial al echipei de Formula 1 în urma criticilor venite din partea unor grupuri anti-tutun.

Publicitatea la produsele din tutun a fost interzisă în Formula 1 începând de la jumătatea deceniului trecut, însă chiar şi în acest context Ferrari a continuat să fie sponsorizată de Philip Morris prin intermediului brandului Marlboro.

Chiar dacă logo-ul Marlboro lipseşte de pe monoposturile 150 Italia şi celelalte echipamente, numele oficial al echipei a fost menţinut ca Scuderia Ferrari Marlboro, iar acest lucru a stârnit nemulţumirea grupurilor care lupta împotriva tutunului.

Pentru a evita orice polemici pe marginea acestui subiect, Ferrari a decis să renunţe pur şi simplu la "Marlboro" în numele echipei, astfel încât echipa se va numi acum Scuderia Ferrari.

Este al doilea an consecutiv în care Ferrari este nevoită să facă schimbări în privinţa relaţiei cu Marlboro, după ce în 2010 şi-a schimbat logo-ul în urma acuzaţiilor de publicitatea subliminală. Contractul dintre Ferrari şi Marlboro este estimat la aproximativ 300 de milioane de euro pentru perioada 2011-2015.

Via | F1Times

Taguri: Ferrari

Comentarii (4)

  • janick
    La fel de vicioase sunt...
    ...si energizantele! De la pestera incoace si descoperirea focului omenirea tot inghite fum si n-a pierit (nu sunt fumator!).
    7 2
  • @janick
    Nu cred ca trebuie sa se ajunga in situatii de disparitia speciei umane pentru a lua masuri impotriva a ceea ce omoara milioane de oameni prematur in fiecare an.
    2 1
  • @Littlefoot
    Nu sunt de acord cu aceste masuri. Fiecare este liber sa isi ia propriile decizii, daca cineva vrea sa fumeze nu vad care este problema, atata timp cat fumeaza intr-o zona special amenajata sau in propria casa.

    Nu sunt fumator, dar ma enerveaza toate aceste masuri anti tutun. Sunt suficienta campanii cu "tutunul ucide". Inca o data - fiecare om este liber sa faca ce vrea (atata timp cat ceea ce face nu dauneaza altor persoane), singurele masuri corecte nu pot fi decat de informare.

    Comparatie intre tutun, alcool si alte droguri - http://www.saferchoice.org/images/SAFER/comparingdangers.png
    5 1
  • si energizantele?....fff sanatoase
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru