Ferrari a identificat defecţiuni la tunelul de vânt

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.04.2011
O defecţiune la tunelul de vânt este cauza cea mai probabilă a debutului modest de sezon al Scuderiei Ferrari, potrivit şefului Stefano Domenicali.

Testele din iarna precedentă indicau că Ferrari va fi cel mai periculos adversar al campionaei mondiale Red Bull Racing, însă echipa italiană nu a reuşit să termine niciuna dintre primele trei curse pe podium.

Rezultatele i-au luat prin surprindere pe şefii echipei, în special pentru că rezultatele din tunelul de vânt erau net superioare celor obţinute pe pistă.

Acest lucru a condus însă la concluzia că Ferrari are o anumită defecţiune la tunelul de vânt, pe care inginerii vor încerca să o remedieze până la Marele Premiu al Turciei. "Avem o problemă structurală cu tunelul de vânt şi muncim pentru a o remedia", a confirmat şeful Stefano Domenicali pentru publicaţia italiană Autosprint.

Presa internaţională speculează că problemele au apărut după ce Ferrari a adus un update important tunelului de vânt pentru a putea utiliza monoposturi cu o mărime de 60% din cea naturală, comparativ cu vechea mărime de numai 50%.

Pe de altă parte, există informaţii potrivit cărora Ferrari ar putea utiliza în viitorul apropiat tunelul de vânt al constructorului auto Toyota de la Koln, despre care se spune că este mai performant.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • ctlnmihai
    Ferrari a identificat defecţiuni la tunelul de vânt
    Într-un articol apărut aici pe automarket după lansarea monopostului F 150 se spunea că Ferrari ar fi folosit tunelul de vânt al echipei Toyota
    9 4
  • nu la "vanturile" acelea sunt probleme. Problema este la aerele lui Alonso, neconforme cu potentialul. E un dezechilibru, aerodinamic daca vreti, de aceea este masina lui lenta. Massa sta mai bine cu aerele ...
    12 19
  • ESTE MAAA!
    Gataaa luam campionatul! Forta Nando!
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru