Ferrari a inaugurat un nou simulator de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Ferrari a prezentat marti noul simulator de Formula 1 dezvoltat in ultimii doi ani pe care il va utiliza in pregatirea sezonului 2010.

Scuderia Ferrari a realizat un nou pas important in incercarea de a reveni in topul Formulei 1 dupa un sezon 2009 dezamagitor.

Echipa italiana a inaugurat marti seara la sediul central de la Maranello noul simulator dezvoltat in colaborare cu compania Moog pe parcursul ultimilor doi ani. Noul simulator are o structura de aluminiu, iar platforma ce cantareste doua tone este amplasata intr-o baza cu un design special care atinge o greutate totala de 200 de tone.

Pilotul simuleaza participarea in anumite curse stand in fata a cinci monitoare, in timp ce intreaga platforma a fost dezvoltata pe doua etaje pentru a include si camera de control. Intregul sistem este motorizat de 10 calculatoare ce furnizeaza o memorie RAM de peste 60 GB, in timp ce datele produse pe zi se ridica la aproximativ 5 GB. Sunetul este aigurat printr-un sistem Dolby Surround 7.1 cu o capacitate de 3500 W.

Primul pilot care a testat noul simulator a fost Andrea Bertolini, iar seful Stefano Domenicali spera ca acest dispozitiv sa ajute echipa sa revina in fruntea Formulei 1.

"Este o zi importanta pentru noi, intrucat completarea acestui proiect inseamna ca acum suntem capabili sa abordam cu incredere unele provocari moderne ale Formulei 1, in timp ce Ferrari devine varful de lance in termeni de tehnologie.

In plus, sunt multumit ca un astfel de proiect complex dezvoltat timp de doi ani a fost finalizat la timp datorita eforturilor tuturor celor care au lucrat la el", a precizat Domenicali.

In ciuda faptului ca este cea mai cunoscuta echipa din istoria Formulei 1, Ferrari nu a avut pana in prezent propriul simulator, utilizand in ultimii ani simulatorul companiei-mama Fiat.

Via | Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru