Ferrari a început testele cu noul motor V6 pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Luni, 27.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat luni că a demarat primele teste pe bancul de probe cu noul motor V6 de 1.6 litri, care va fi utilizat în Formula 1 începând din sezonul 2014.

Esential 2014 este anul in care vor debuta in Formula 1 motoarele V6 de 1.6 litri
Ferrari pregăteşte o serie de update-uri pentru a doua jumătate a sezonului cu scopul de a câştiga titlul mondial, însă Scuderia lucrează în paralel şi la monopostul de anul viitor, dar şi la noul motor V6 de 1.6 litri care va debuta în Marele Circ peste mai puţin de doi ani.

Italienii au anunţat luni prin vocea lui Luca Marmorini, şeful departamentului de motoare, că au început testarea noii unităţi pe bancul de probe, pentru a obţine primele informaţii concrete despre performanţele acestuia.

"Este o perioadă plină de provocări pentru oamenii care lucrează la trenul de rulare. Muncim la trenul de rulare pentru 2012, iar restul sezonului este foarte important, dar nimeni nu spune că trebuie să muncim şi la motorul din 2013 cu un tip de instalare care necesita multă muncă. În acelaşi timp, avem motorul V6, iar primele unităţi V6 rulează pe bancul de probe.

Este un proiect interesant", a declarat italienul pentru site-ul oficial al Scuderiei.

Presa internaţională speculează că Mercedes şi Renault, ceilalţi doi mari constructori din Formula 1, au început deja testarea noilor motoare V6 de 1.6 litri, mai ales ca până la prima cursă în care acestea vor fi utilizate au mai rămas doar puţin peste 18 luni.

Pe de altă parte, Cosworth, care furnizează motoare pentru Marussia şi HRT, nu a anunţat încă dacă va dezvolta şi motoare V6, iar constructorul independent Pure a încetat proiectul din cauza unor probleme financiare. Astfel, este foarte posibil ca în Formula 1 să rămână doar trei constructori începând din sezonul 2014: Ferrari, Mercedes şi Renault.

Interviul complet cu Marmorini poate fi urmărit în cadrul ultimei ediţii a emisiunii video periodice realizate de Ferrari:

Via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru