Ferrari a încercat să-l recruteze pe Adrian Newey de la Red Bull

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.03.2011
Ferrari a dezvăluit joi că Adrian Newey a refuzat să părăsească Red Bull Racing în favoarea Scuderiei în urma unei oferte primite în sezonul 2010.

Ferrari a încercat în sezonul precedent al Formulei 1 să-şi asigure serviciile reputatului inginer şi designer Adrian Newey, care a avut un rol determinat în progresele înregistrate de Red Bull Racing în ultimii doi ani.

Informaţia a fost dezvăluită de Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, care l-a contactat de două ori pe parcursul sezonului precedent, însă nu a reuşit să-l convingă pe britanicul în vârstă de 52 de ani să-şi schimbe locul de muncă.

"Bineînţeles, Adrian este unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun, în Formula 1. Am glumit foarte mult despre posibilitatea (n.r - de a veni la Ferrari), dar am impresia că este fericit în Anglia şi că va rămâne la Red Bull", a declarat italianul citat de postul britanic de televiziune BBC.

Potrivit sursei citate, Ferrari a renunţat să-i facă o ofertă salarială concretă lui Newey după cele două convirbiri telefonice, întrucât a ajuns la concluzia că britanicul nu este tentat să plece de la echipă.

De altfel, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, este convins că Newey are viitorul asigurat la echipa cu sediul la Milton Keyenes. "Este de înţeles de ce orice echipă din F1 ar fi interesată de Newey, dar el se bucură de viaţa de la Red Bull şi sunt sigur că va fi aici în anii care vor urma", a precizat el.

Întrucât nu a reuşit să-l angajeze pe Newey, Ferrari s-a reorientat spre Pat Fry, şeful inginerilor de la McLaren, dar l-a recrutat şi pe Neil Martin, şeful strategiilor de cursa a echipei Red Bull.

Via | BBC Sport

Comentarii (2)

  • ce Vettel ce Alonso ce Hami ce Schumi
    Adevarul e ca cea mai buna linie de piloti in Formula 1 e de departe

    Horner - Newey

    ei au castigat si titlul la piloti si pe cel la constructori in 2010,
    iar in 2011 sunt deja in pole position
    9 4
  • lol
    cred ca glumesti cand zici de Horner care este vai de capul lui...cred ca si Domenicalli e mai ok...si ala e pasta
    Newey si alti ingineri de pe acolo da, ei chiar sunt buni
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru