Ferrari a inlocuit motorul monopostului lui Massa

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 14.03.2010
Ferrari a anuntat ca Felipe Massa va concura cu un motor nou in Marele Premiu al statului Bahrain, insa brazilianul nu va fi penalizat pe grila de start.

Sezonul 2010 al Formulei 1 nu a inceput sub cele mai bune auspicii din punct de vedere al fiabilitatii pentru Scuderia Ferrari.

Echipa italiana a anuntat oficial in aceasta dimineata ca a inlocuit motorul monopostului pilotat de Felipe Massa din motive de siguranta, intrucat anumiti parametri ai unitatii nu se incadreaza in limitele normale.

Conform regulamentului tehnic, un pilot are dreptul sa utilizeze cel mult 8 motoare pe sezon, urmand sa fie penalizat pe grila de start doar incepand cu al noualea motor. Astfel, Massa isi pastreaza locul 2 pe grila de start cucerit sambata in calificari, schimbarea avand menirea de a-l asigura pe brazilian ca poate lupta pentru victorie in prima cursa a sezonului.

"Ziua de duminica a inceput cu vesti importante pentru Scuderia Ferrari. La ora 09:00, cand regulamentul FIA permite lucrurul la masini, mecanicii au inlocuit motorul monopostului F10 cu numarul 7. Aceasta este doar o precautie: motorul utilizat de Felipe Massa pana in calificarile de ieri indica anumiti parametri anormali, dar poate fi inca utilizat in timpul antrenamentelor libere.

Decizia a fost luata noaptea trecuta si nu va conduce la sanctiuni pentru pilotul brazilian, care va incepe din prima linie a grilei de start", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Scuderiei Ferrari.

Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc duminica, 14 martie, cu incepere de la ora 14:00, ora Romaniei.

Via | Ferrari

Taguri: Ferrari, Massa, motor

Comentarii (24)

  • mda
    nu e corect trebuia penalizat dar e ferrari ..
    4 8
  • massa
    nu are rost sa ne legam de ferrari, jean este jeful cel mare si vegheaza anul acesta la binele ferrari, nu a penalizat mclaren cu aripa spate doar de fatada in rest o sa ajute ferrari cat poate
    3 6
  • mircea
    @all
    Bai fratilor, asta este REGULAMENTUL.

    Orice pilot de la orice echipa are voie sa utilizeze 8 motoare, abia dupa ce depaseste aceasta cifra urmand sa fie penalizat.

    N-ar fi bine sa analizam datele inainte de a da cu parul?
    8 1
  • NeoGalaxy
    Nuuuuu Mircea, nu spune adevarul. O vina fanii McLaren si ne acuze pe noi fanii Ferrari ca ti-am sters creierul. Nuuuuuuuuu. Adevarul nu trebuie spus, mai bine ignoranta si paranoia decat informare si opinii pertinente.

    PS. Baietii de la Automarket... mergeti in Turcia sau in Ungaria? Intrebam si eu... moi moi :P
    4 4
  • . . .
    @mircea. n-ai cu cine sa povestesti. fanii mclaren vad doar inainte. vettel anul trecut cum a fost? ca avea probleme cu motoarele? si in sesiunea de calificari au foie sa foloseasca motorul acesta. asa ca dupa ce folosesc cele 8 motoare si cei de la ferrari nu sunt penalizati sa va aud. pana atunci muclez.
    3 3
  • ferrari
    corect, regulamentul este asa de bine facut ca deja sunt contestatii din partea unora, la motoare, da, 8 pe sezon dar sa folosesti un motor dupa ce l-ai inlocuit in urmatoarele sesiuni de antrenamente si in cursa sa folosesti al motor nou, e ceva ce nu merge, adica e c-am intoarsa, dar ma rog nu noi bagam bani in F1, numai bine bafta la toti
    1 3
  • E o veste buna!
    Nu are nicio legatura penalizarea cu faptul Jean Todt e presedinte FIA, sa fim seriosi. Aici regulamentul e simplu si a fost aplicat corect! Ma bucur ca motorul lor e terminat si inca dinainte de prima cursa! :)
    2 5
  • Pfff...
    Bai, uni dintre voi nu aveti tangenta cu sportul asta...regulamentul e de anu' trecut...nu are legatura nici cu Todt nici cu Ferrari....la al 9-lea motor folosit orice echipa este penalizata..fara exceptie.
    2 2
  • TeamClown
    Ce tare-s astia cu fanii McLaren fac si dreg. Probabil inventatorii teleportarii daca sunt in stare sa-i cunoasca pe toti fanii McLaren. Bai vedeti ca de cursa viitoare McLaren, Renault si Mercedes vor trebui sa vina cu alt difuzor. Stirea asta cum de v-a scapat?
    1 2
  • ctlnmihai
    Ferrari a inlocuit motorul monopostului lui Massa
    Se pare ca a fost inlocuit si motorul lui Alonso din aceleasi motive..
    4 1
  • @ctlnmihai
    conform autosport.com si alonso a schimbat motorul.
    1 0
  • @teamclown
    Mercedes nu tb sa vina cu alt difuzor...e vb de mclaren si renault
    4 0
  • ctlnmihai
    schumy1969
    da ,stiam lucrul acesta
    0 0
  • ctlnmihai
    Adica inca o veste buna? E prea frumos sa fie adevarat! De unde ai informatia?
    1 3
  • ctlnmihai
    drako
    autosport.com
    1 1
  • TeamClown
    @machopiciu
    Nemtii de la motorsport total vorbesc si de Mercedes.
    1 1
  • NeoGalaxy
    Ciudata explicatia de aici, probabil este o conspiratie mondiala impotriva celor de la McLaren.

    "http://formula-one.speedtv.com/article/f1-fia-tells-mclaren-to-scrap-bahrain-spec-diffuser/"

    Ce rai sunt oamenii astia... toti sunt impotriva echipei McLaren... Ce rai...
    2 0
  • @NeoGalaxy
    Eu nu m-as baza pe ce scriu baietii de la GMM. Practic, ei zic ca FIA sustine ca dublul-deflector al lui McLaren e ilegal, dar ii lasa sa-l foloseasca in Bahrain. Come on....
    1 0
  • barna chiorului
    ca ciupercile dupa ploaie!!:))astia iubitori de meclareni. Cum da dezghetu in motoarele ferraristilor cum hop si ei. Da frate, cu barna ce faci domle!
    2 1
  • F1-zone
    Lasa bai ca apar iubitorii de ferari dupa cursa si se bucura ca au castigat, azi poate fi ziua lor, dar campionatul e lung! Nu am voie sa ma bucur pt problemele lor?
    0 1
  • ctlnmihai
    ctlnmihai
    ciocu mic f 1 zone..Red Bull nu e inca campioana si mai are pana sa ajunga la palmaresul echipei mclaren...
    0 1
  • tinicheaua arjintata
    hai bre vezi de drum cu argintaria aia ciuruita. daca vreuna termina pe 8 sa fiti voi sanatosi. Despre cioc nu zic nimic astazi, ca-s fericit, insa eu n-am facut adresa la vreun regn. Nu-i tarziu .Hai pa.
    2 0
  • gluma buna...
    primii 2 de sus sunt complet paraleli cu f1! . , adica punct!
    1 0
  • F1-zone
    ce spuneai?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru