Ferrari acceptă compromisul motoarelor în şase cilindri

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.06.2011
Ferrari a confirmat că este de acord cu compromisul făcut în privinţa regulamentului tehnic pentru 2014, care prevede trecerea la motoare în şase cilindri.

Ferrari a fost constructorul care s-a opus vehement propunerii iniţiale privind trecerea la motoare turbo în patru cilindri, ameninţând chiar cu retragerea din Formula 1.

Ulterior, echipele au ajuns la un compromis prin care unităţile actuale V8 vor fi înlocuite cu motoare în şase cilindri, iar această decizie este pe placul Scuderiei, potrivit şefului Stefano Domenicali. "Această decizie este bună pentru sport. Acum avem timpul necesar pentru a ne pregăti pentru acest nou proiect", a declarat italianul pentru agenţia de presă SID.

La rândul lor, oficialii germanilor de la Mercedes consideră că decizia este cel mai bun compromis între propunerea iniţială şi motoarele actuale. "Este bine că compromisul acceptat a fost confirmat de Consiliul Mondial", a precizat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, referindu-se la faptul că FIA a aprobat miercuri seara propunerile echipelor.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • hakkinen
    Compromisuri...
    Sper macar sa nu limiteze turatia sub 15.000RPM
    3 0
  • @hakkinen
    In cateva minute vei primi o veste buna ;)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru