Ferrari admite că noile pneuri Pirelli i-au afectat performanţa în Ungaria

de Daniel Popescu
Luni, 29.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali consideră că noile pneuri Pirelli introduse în Ungaria au scăzut potenţialul echipei în ritm de cursă, însă anunţă update-uri importante pentru Spa-Francorchamps.

Esential 39 de puncte este diferenta care il separa pe Alonso de liderul Vettel in clasamentul pilotilor
83 de puncte trebuie sa recupereze Ferrari pentru a ajunge Red Bull in clasamentul constructorilor
Fernando Alonso a ocupat doar locul cinci în Marele premiu al Ungariei la capătul unei curse în care nu s-a putut implica în lupta pentru victorie.

Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, consideră că singura explicaţie este legată de noile pneuri introduse de Pirelli, care păstrează compoziţiile din prima parte a sezonului cu structura celor de anul trecut. Italianul admite că echipa are nevoie de o înţelegere rapidă a cauciucurilor, mai ales că Mercedes s-a distanţat în clasamentul constructorilor.

"Cu siguranţă am pierdut avantajul pe care îl aveam în ritm de cursă. Ritmul de cursă era foarte bun, dar în condiţiile de aici am văzut că nu suntem acolo unde vrem atât cu pneurile soft, cât şi cu cele medium.

Trebuie să înţelegem cum trebuie să reacţionăm şi multe depind de selecţia tipurilor de pneuri pentru finalul sezonului. Se pare că Mercedes şi-a rezolvat problemele de care sufereau în ritm de cursă", a declarat el.

În plus, Domenicali a dezvăluit că Ferrari lucrează deja la un upgrade important care va fi introdus cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei de la sfârşitul lunii august.

"Am realizat deja un program pentru a fi pregătiţi pentru Spa. Nu există niciun motiv pentru care să avem o impresie negativă, pentru că asta nu-i face pe oameni să muncească. Mă aştept la o reacţie din partea grupului tehnic", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (7)

  • yuf8ofyo
    Nu cred asa ceva, mai bine ar spune adevarul .....
    6 1
  • Mda... si ajungem in Belgia si spunem ca suntem pe drumul cel bun dar mai avem mult de lucru. Am inceput sa ne plictisim de cliseele astea. Cu siguranta trebuie schimbat ceva la Ferrari la management, altfel nu stiu, o sa termine pe 4 la constructori.
    16 1
  • declaratia aceasta nu spune nimic ...
    exact ce Domanicali face la Ferrari ... nimic

    adevarul este k habar nu are de ce au pierdut ritmul bun (probabil pentru ca ceilalti au dezvoltat masina vizibil!)

    update-ul pt Spa suna a vrajala ... sper sa nu fie asa, dar eu pe pacaliciul asta de Domenicali nu-l mai cred

    Domenicali - out from Ferrari!
    17 0
  • Daca nu vin in Belgia cu un monopost cel putin comparabil cu RBR si Mercedes sezonul actual este terminat pentru ei.
    Tot timpul promit marea cu sarea dar nu se realizeaza mare lucru. Dimpotriva, in multe cazuri acele updaturi au incurcat in loc sa ajute.
    Acum e pauza de o luna in F1. Au date de la Silverstone cu noile pneuri, au date de la Hungaroring cu noile pneuri. Au date despre comportamentul monopostului de pe cel putin 2.000 km. Au o luna sa schimbe ceva in bine. O pot face ? Mai poate cineva crede promisiunile Ferrari ?
    ... speranta moare ultima :)
    Sa vorbeasca mai putin si sa munceasca mai cu folos!
    13 1
  • dupa parerea mea dominicali nu este omul potrivit pentru ferrari ( ma refer la functia care o ocupa), trebuie o persoana cu mana de fier, care sa stie cum sa aseze toate piesele puzzelului, deoarece ferrari au piese foarte bune, care puse intr-un mod corespunzator sunt sigur ca ar da un randament maxim si am revenii la perioada in care schumi domina
    11 1
  • Nu trebuie sa aiba o masina superioara celor de la RBR ci doar cel putin la fel si altfel ar sta lucrurile....
    7 1
  • -parole !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru