Ferrari: "Alonso si Massa vor avea statut egal"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.10.2009
Stefano Domenicali sustine ca Fernando Alonso si Felipe Massa vor avea parte de un tratament similar pana cand unul dintre cei doi va iesi din lupta pentru titlul mondial.

Fernando Alonso s-a bucurat de statutul de pilot titular in perioada in care a concurat la Renault, echipa mulandu-se in functie de preferintele si sugestiile spaniolului. In schimb, acesta a avut numeroase conflicte cu Lewis Hamilton la McLaren din cauza faptului ca, cel putin la nivel declarativ, a avut un statut egal cu pilotul englez.

Potrivit declaratiilor lui Stefano Domencaili, Alonso va trebui sa se adapteze stilului in care opereaza Calutul Cabrat, astfel ca va trebui sa fie de acord cu un statut egal cu cel al lui Felipe Massa pana cand unul dintre cei doi iese matematic din lupta pentru titlu.

"Vom gestiona relatia in acelasi mod in care i-am controlat pe Felipe Massa si Kimi Raikkonen in ultimii doi ani. Acesta este modul in care gestionam echipa. Pilotii care vin la echipa noastra trebuie sa respecte regulile. Asa s-a intamplat cand Massa l-a ajutat pe Raikkonen cand acesta a castigat titlu si asa s-a intamplat cand Raikkonen l-a ajutat pe Massa, dar acesta nu a fost capabil sa castige titlul.

Si la fel se va intampla si in cazul in care avem nevoie in urmatorii doi ani, pentru ca acesta este spiritul echipei si modul in care lucreaza echipa noastra", a explicat italianul.

Oficialul Scuderiei Ferrari sustine ca Felipe Massa este fericit sa il aiba drept coechipier pe Alonso si ca spaniolul are toate calitatile necesare pentru a se adapta la echipa. Domenicali a adaugat ca nu va vorbi niciodata in mod negativ despre Kimi Raikkonen, intrucat pilotul finlandez este foarte talentat si a cucerit titlul pentru Ferrari.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • alonso si massa vor avea statut egal la ferrari ...
    si marmota invelea ciocolata ...
    0 0
  • asa si dupa tine cine va avea statut de favorit ?
    0 0
  • guawar
    statut de favorit..
    ala care face cele mai multe puncte in primele 5-7 etape-logic
    0 0
  • favorit
    ala care aduce banii va fi favorit-Alonso-logic
    0 0
  • EGAL
    DUPA PRIMA CURBA DEJA S-AU FACUT JOCURILE, ALONSO SIGUR
    0 0
  • @cobra
    dupa parerea mea, daca cei de la ferrari vroiau statut de egalitate intre piloti il pastrau pe kimi. massa este un foarte bun pilot secund, iar alonso nu va tolera sa fie pilotul nr. 2. asa toata lumea va fi fericita, alonso spera intr-o masina care sa-l faca din nou campion (pesonal sper sa nu reuseasca), echipa va beneficia de punctele adunate de ambii piloti (nu ca la mclaren, unde aduce puncte doar un pilot) iar massa multumit ca este la ferrari cu speranta ca intr-o zi ... exact ca barrichello. asa vad eu lucrurile, peste cateva luni o sa ne convingem daca este asa sau nu.
    0 0
  • un nou conflict
    Va mai amintit de conflictul Hamilton - Alonso, de la Mercedes? Cred ca vom vedea ceva asemanator la Ferrari. Din cate am observat eu , Massa s-a cam saturat sa fie secund si ...deja afirma ca Renault i-a luat titlul in 2008, prin favorizarea lui Alonso in Singapore. Hahaha! Va fi delicios! Go Kimi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru