Ferrari anunţă progrese majore pentru motor în Canada

de Daniel Popescu
Vineri, 23.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari susţine că va adopta setări agresive pentru motor începând cu Marele Premiu al Canadei pentru a înregistra un spor de performanţă semnificativ.

Esential 66 de puncte a acumulat Ferrari in primele cinci curse ale anului
Ferrari a avut parte de un debut modest de sezon în care nu a reuşit să obţină performante majore, mai ales în contextul dominaţiei celor de la Mercedes.

Update-urile introduse în Marele Premiu al Spaniei nu au furnizat rezultatele aşteptate, însă Scuderia susţine că pregăteşte îmbunatăţiri semnificative pentru motor pentru Marele Premiu al Canadei din 8 iunie. Chiar dacă modificările la nivel hardware sunt interzise, italienii mizează pe setări mai agresive ca urmare a faptului că unitatea s-a dovedit a fi una fiabila.

"Există oportunitatea de a obţine mai mulţi cai putere din acelaşi hardware dacă îţi creşte nivelul de încredere cu privire la cât de mulţi poţi forţa motorul. Pe măsură ce trece timpul pe bancul de probe, învăţam exact unde putem exploata mai multă putere, iar acest lucru aduce încrederea de a introduce noi setări pe circuitul pentru a obţine un spor de cai putere.

Asta se întâmplă tot timpul şi pregătim un pas în această direcţie în Canada", a declarat directorul tehnic James Allison.

Cu toate acestea, Allison a admis că fanii Ferrari nu trebuie să se aştepte la o îmbunătăţire radicală a rezultatelor, mai ales că şi rivalii de la Mercedes şi Renault vor reuşi probabil să aducă noutăţi pentru motoare din acest punct de vedere.

"Cred că elementul cheie în acest sport este să faci lucrul potrivit şi să-l faci suficient de mult pentru a avea un impact. Multe dintre lucrurile pe care le face Ferrari sunt corecte. Când am sosit aici erau unele lucruri în cazul cărora voiam să schimb direcţia, iar timpul va spune dacă judecata mea este corectă. Sper să văd o parte din rezultate în acest sezon, mai mult în sezonul următor şi chiar mai mult în sezonul următor", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • pablo256r
    Sa fie primite numai sa fie in directia buna!
    17 2
  • Marius
    Iar anunta ce vor face?
    5 3
  • am trait s-o vad si p'asta: imbunatatesti driverii ca sa scoti mai multi CP
    1 3
  • Ma astept sa foloseasca motorul de pe Tico ..... F1 a devenit un mare cacat !!!!
    5 0
  • Test Driver 01
    Ah... vor castiga titlul la cele mai neinteresante declaratii, pentru ca la rezultate sunt pe nicaieri. Bine ca se pregatesc pentru 2020... care-i cam departe...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru