Ferrari anunţă un update major pentru cursa de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.05.2010
Ferrari susţine că va introduce un update semnificativ în Marele Premiu al Europei, care îi va permite să continue lupta pentru titlul mondial.

După victoria obţinută în cursa de debut din Bahrain, Ferrari a intrat treptat în umbra rivalilor de la Red Bull Racing şi McLaren.

Cauza nu a fost generată de proasta calitate a monopostului F10, ci de faptul că McLaren şi Red Bull au reuşit să dezvolte mai bine maşinile pe parcursul curselor. Pentru a reveni în cursa pentru titlul mondial, Ferrari a dezvăluit că va introduce un pachet aerodinamic major în Marele Premiu al Europei de pe circuitul stradal de la Valencia.

"La Valencia ar trebui să avem un update major care să includă numeroase părţi noi pentru monopost. Dar este adevărat că noile update-uri pe care le-am pus până în prezent nu au fost suficiente pentru a face faţă ritmului de dezvoltare pe care l-au avut cele mai mari echipe. Trebuie să găsim ceva mai mult, pentru că nu vrem să ne dăm bătuţi după şase sau şapte Mari Premii", a declarat Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari.

Referindu-se la performanţele obţinute în acest sezon, italianul a admis că monopostul F10 are anumite carenţe în ceea ce priveşte forţa de apăsare aerodinamică, capitol la care Red Bull este imbatabila până în prezent.

"Trebuie să reacţionăm şi să înţelegem de ce în departamentul nostru aerodinamic nu am adus componentele pe care ar fi trebuit să le aducem.Nu este cazul să ne întrebăm dacă suntem sau nu dezamăgiţi.

Trebuie să ne asigurăm că echipa munceşte mult şi reacţionează rapid. Avem timp, asta nu este o problemă", a mai precizat el.

Marele Premiu al Europei va avea loc în weekendul 25-27 iunie, iar până atunci Formula 1 va ajunge şi la Montreal pentru Marele Premiu al Canadei.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • CAM TARZIU
    Cam tarziu s-au gandit baietzii la un update major....dar ramane de vazut ,in Canada nu cred ca Red Bull vor mai fi asa competitivi
    12 6
  • mda...
    mda...cam tarziu pentru un update major. dar cu noul sistem de punctare cu 2-3 victorii iar esti in fata. plus ca alonso nici nu este chiar asa departe in clasament. u o victorie ii ajunge webber si pe pilotii mclaren. macar daca tot este asa tarziu sa fie ca lumea. sa lupte pentru pole in calificari.
    15 5
  • update-uri
    Nu este deloc tarziu cu conditia ca update-urile sa fie eficiente.
    13 5
  • Update major
    Hai cu update-uir !! Forza Ferrari!
    12 6
  • Andrei Dragan
    Pasiunea mea, cursele de Formula 1!
    Era de asteptat sa lucreze serios la masina si evident, este important sa lucreze la masina. Ca Renault, Mercedes si altii dezvolta masina mai rapid este irelevant. Ce conteaza este ca baietii de la Ferrari sa-si faca masina rapida. De restul se ocupa pilotii. Cursa trecuta a fost interesanta mai ales pentru ca numai cativa piloti au fost "rugati" sa aiba grija de de consum. Ceea ce probabil inseamna ca unii forteaza cu putina benzina si asta poate sa fie un indicator foarte interesant al diferentelor dintre echipe.

    Totusi campionatul este foarte disputat si asta conteaza. Nu pentru mine dar poate pentru altii, cine stie :P
    4 1
  • Update-urile au fost programate acum 6 luni
    Sa nu va inchipuiti ca update-ul de la Valencia a fost gandit acum cateva saptamani.
    Din interviul de la BBC de dupa cursa Alonso a spus ca Ferrari a reusit sa inceapa anul competitional cu maximul de update-uri urmat de o perioada la care se lucra pentru viitoare update-uri majore.
    In Februarie se vorbea ca Ferrari construieste a doua masina pentru a doua jumatate a sezonului.
    Cat de eficienti vor fi aflam in urmatoarele curse.
    Deasemenea nu stim cat potential mai au alte echipe de aici in colo.
    4 1
  • ferrari
    bata-i focul lor, amarati is si ei :)))) echipa asta va fi fosilizata la nivelul la care ii acum. Rata de dezvoltare a Red Bull si Mclaren este superioara celor de la Ferrari... pot tot face update-uri cate vor ca cel mult pe 3 vor fi :))
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru