Ferrari: "Avem de recuperat aproape o secundă pe tur în regim de calificări"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.04.2012
Pat Fry susţine că Ferrari mai are de recuperat 0.8 secunde pe tur în calificări pentru a putea lupta pentru pole position, însă echipa pregăteşte cinci update-uri pentru cursa din China.

Fernando Alonso a devenit liderul clasamentului general după victoria surprinzătoare din Malaysia datorată în mare parte ploii abundente, însă oficialii Scuderiei Ferrari au admis ulterior că monopostul F2012 este departe de a fi cel mai rapid.

La capătul celor trei săptămâni de pauză, directorul tehnic Pat Fry a ajuns la concluzia că Ferrari mai are de recuperat aproape o secundă pe tur în regim de calificări pe circuit uscat, însă evidenţiază că monopostul se comportă mult mai bine pe ploaie.

"Încă de la începutul testelor am realizat că avem câteva probleme. Cred că performanţa noastră în calificări pe circuit uscat este încă cu aproximativ opt zecimi de secundă mai slabă decât a celor mai buni, iar noi vrem să fim cei mai buni. Condiţiile de ploaie cu aderenţă scăzută se potrivesc monopostului nostru şi estompează unele dintre problemele pe care le avem în prezent cu F2012", a declarat britanicul pentru site-ul oficial al celor de la Ferrari.

Pentru a reduce diferenţa faţă de echipele de top, Ferrari pregăteşte cinci update-uri pentru Marele Premiu al Chinei, însă Fry a refuzat să precizeze care este natura acestor îmbunătăţiri.

"Sosesc părţi noi şi încercăm să le aducem pe circuit cât mai repede posibil.

Vom avea cinci update-uri pentru China, unele vizibile pe monopost, altele mai puţin. Apoi va exista un update mai mare pentru Spania. Ar fi frumos să le avem mai devreme, dar am devansat deja unele componente pe care le dezvoltăm pentru Spania şi pe care ar trebui să le avem în China", a mai precizat el.

Presa internaţională speculează de mai mult timp că Ferrari va copia sistemul de evacuare şi designul plăcilor exterioare ale caroseriei de pe monopostul celor de la Sauber.

Via | Ferrari

Taguri: China, Ferrari, Pat Fry

Comentarii (5)

  • cosmin
    chiar nu mai pot sa realizeze un monopost bun de la inceput trebuie sa vada cu ce vin alti si sa se inspire de la ei
    4 0
  • :)
    De cand a luat Raikkonen ultimul titlu cu Ferrari parca citesc tot aceleasi articole despre ei.
    3 0
  • Poate ca nu e o comparatie potrivita,dar,e ca la un om,daca ai probleme din primele zile,saptamani de viata,si trebuie sa suferi interventii sau tratamente....greu de crezut ca atunci cand vei creste vei putea fi 100% ok...poti fi bine,insa,nu poti "concura" cu cineva care s a nascut sanatos tun.De dragul spectacolului sa speram ca vor reusii sa ramana in carti.
    2 0
  • rectificare
    de cand a venit Alonso la Ferrari in calitate de excelent pilot dezvoltator de monoposturi, parca citesc tot aceleasi articole despre ei.
    0 0
  • JJ
    asa era vazut atunci, dar intre timp s-au mai schimbat lucrurile. De fapt nu s-a schimbat nimic in esenta, doar a iesit adevarul la iveala. Era doar o aparenta, acea calitate nu exista, ii era atribuita degeaba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru