Ferrari: "Avem nevoie de două zecimi pentru a câştiga titlul"

de Daniel Popescu
Luni, 22.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că are nevoie de un spor de numai două zecimi de secundă pe tur pentru a-l transforma pe Fernando Alonso în cel mai tânăr triplu campion mondial din istorie.

Esential 6 puncte este avansul lui Vettel in fata lui Alonso
Sebastian Vettel va aborda Marele Premiu al Indiei de la sfârşitul acestei săptămâni după trei victorii consecutive obţinute în Singapore, Japonia şi Coreea de Sud şi din postura de lider al clasamentului general, însă Ferrari este încrezătoare în şansele lui Fernando Alonso de a recupera cele şase puncte necesare pentru a câştiga titlul.

Şeful Stefano Domenicali consideră că monopostul F2012 are nevoie de un progres de numai două zecimi de secundă pentru a putea emite pretenţii la victorie în ultimele patru curse şi, implicit, pentru a-i asigura titlul lui Alonso. "Nu trebuie să ne reinventam monopostul. Trebuie să găsim cel puţin două zecimi de secundă", a declarat italianul pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Ferrari a utilizat în Coreea de Sud un nou sistem de evacuare pentru monopostul F2012 pilotat de Felipe Massa şi pregăteşte şi propria versiune a unui sistem DDRS.

Se anticipează că cel puţin noul sistem de evacuare va fi prezent la finalul săptămânii şi pe monopostul lui Alonso, element care îl încurajează pe spaniol să fie optimist în privinţa adjudecării titlului.

"Cu cinci curse în urmă McLaren era favorită să câştige tot în acest an, dar în Coreea de Sud aproape au fost în afara punctelor. Suntem la şase puncte în spate, dar mai sunt 100 în joc. Avem şanse bune să câştigăm campionatul", a precizat el.

De altfel, şi cei de la Red Bull au admis că nu există o garanţie că echipa va continua să domine finalul acestui sezon, în ciuda performanţelor din ultima perioadă. "Nu este sigur că ne vom menţine avantajul în fata Ferrari. Nicio echipă nu a dominat mai mult de două curse în acest an, iar în Coreea de Sud am fost foarte îngrijoraţi despre degradarea excesivă a pneurilor", a precizat directorul tehnic Adrian Newey pentru publicaţia italiană La Stampa.

Via GMM

Comentarii (2)

  • "...va continua sa continue...", sau nu vad eu bine?
    6 1
  • E bine ca stiu ce le trebuie....mai trebuie doar sa si obtina,pare simplu,nu ;) !? Spor si...reusite maxime,si cat mai repede,nu prea mai e timp si loc pentru multe incercari...!
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru