Ferrari: "Calificările vor fi decisive în lupta pentru titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.10.2010
Stefano Domenicali consideră că rezultatele din calificări vor conta decisiv în desemnarea noului campion mondial al Formulei 1.

Lupta pentru titlul mondial continuă să fie una dintre cele mai echilibrate din ultimii ani, nu mai puţin de 5 piloţi având şanse matematice la trofeu cu 3 curse înainte de finalul sezonului.

Prin vocea şefului Stefano Domenicali, Ferrari consieră că rezultatele din calificări vor juca un rol esenţial în desemnarea campionului, întrucât monopostul F10 are performante asemănătoare cu Red Bull RB6.

"Nu am stat rău în termeni de performanţă în cursă, dar problema este că dacă începi în spate este foarte dificil să ajungi în faţă. Mai presus de orice, la Suzuka am fost foarte, foarte buni cu pneuri hard. Ştiu că Red Bull a controlat puţin cursa, dar până la urmă toată lumea a forţat. Cred că Red Bull face o treabă grozavă în pregătirea calificărilor, dar aşa cum am văzut dacă facem o treabă mai bună decât ei în calificări asuntem capabili să-i învingem. Altfel este dificil, dar vom vedea în următoarele curse. Orice este posibil", a declarat italianul la finalul Marelui Premiu al Japoniei.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • Niculae
    "Prin vocea şefului Stefano Domenicali, Ferrari consieră că rezultatele din calificări vor juca un rol esenţial în desemnarea campionului, întrucât monopostul F10 are performante asemănătoare cu Red Bull RB6."... completare... in cursa.
    3 3
  • RBR
    Mda, in calificari cam greu de batut monoposturile RBR.
    Singurul scenariu in care il vad pe Alonso campion mondial este daca cei de la Red Bull intampina probleme tehnice sau abandonuri prostesti.
    Sincer il vad pe Vettel campion mondial si Webber pe locul 2.
    2 5
  • Webber
    Webber merita titlul. Pacat ca nu prea e sustinut de echipa.
    2 2
  • marian0904
    motoare
    Cred ca si regula cu penalizarea la folosirea a mai mult de 8 motoare va avea o importanta mare. Apropo, s-ar putea da o situatie a motoarelor folosite pana acum?
    0 0
  • ctlnmihai
    marian0904
    webber ,Vettel ,Button,hamilton 7 motoare folosite..Alonso 8 motoare..
    0 1
  • Niculae
    Situatia motoarelor folosite/nefolosite este la fiecare cursa prezentata de FIA aici:

    "http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/jpn-race-report.pdf"

    Momentan as spune ca Renault stau foarte bine cu motoarele desi nu cred ca-i ajuta la ceva. Totusi situatia este facuta inainte de inceperea GP-ului, probabil cea din Coreea va arata altfel :) Iar Massa si Heifeld sunt recordmeni :))))
    1 0
  • Niculae
    P.S. Studiata raportul sa vedeti cat de interesant este. O sa gasiti acolo si schimbarile unor piese + explicatii si asa mai departe.

    La pagina 8/17 gasit explicatia schimbarii cutiei de viteze, exact ce am scris si eu, si chiar daca explicatiile sunt identice, sunt sigur ca am suparat cativa fani McLaren (stiti... comunitatea aia elitista... dream on guys :))))).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru