Ferrari către Ford: "Nu vom produce în serie monopostul F150th Italia"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.02.2011
Ferrari a ironizat Ford într-o scrisoare în care îşi apără decizia numelui ales pentru noul monopost: le-a transmis acestora că F150 nu va fi produs niciodată în serie.

Ferrari a oferit joi după-amiază primele opinii despre procesul în care a fost implicată de Ford, după ce constructorul american i-a dat în judecată pe italieni pentru că utilizează numele F150 pentru monopostul pentru sezonul 2011.

Ferrari a confirmat că a schimbat o serie de scrisori cu Ford pe acest subiect înainte de iniţierea acţiunii în instanţă, asigurându-i pe americani că nu intenţionează să producă monopostul F150 în serie. Afirmaţia are mai degrabă un caracter ironic, în condiţiile în care monoposturile de Formula 1 nu au fost niciodată produse în serie.

"În privinţa numelui noului monopost de Formula 1, compania de la Maranello doreşte să afirme că a trimis o scrisoare de răspuns celor de la Ford în care a subliniat faptul că numele F150 (utilizat ca abreviere pentru numele complet F150th Italia) nu a fost şi nu va fi niciodată utilizat ca nume pentru un produs comercial. Cu siguranţă nu va exista o versiune de serie pentru monoposturi.

Ferrari crede monopostul nu poate fi confundat cu alte tipuri de produse comerciale disponibile de orice fel şi nu poate oferi o legătură cu un alt brand de automobile. Prin urmare, este foarte dificil să înţelegem punctul de vedere al celor de la Ford în această privinţă", precizează Ferrari într-un comunicat de presă.

Via | Ferrari

Comentarii (9)

  • Ford par idioti dar ... au gasit prilej de a face cu aceasta valva ceva reclama camionetei lor. Eu unul nu stiam nimic de ea.
    18 10
  • F.O.R.D.
    Ford F*cked on Race Day
    Ford First On Recall Day
    Ford First on race day
    Ford Fix Or Repair Daily
    Ford Found on road dead
    10 9
  • e44f
    inseamna k esti praf loldaca nu stiai de f150
    7 17
  • @fy
    da tata...intradevar suntem prosti aia care nu au auzit de ford f150. ce drag de masina ii n-am ce-ti zice
    13 6
  • pentru Scuderia
    Ford F150
    Pentru cultura ta generala Ford F150 se vinde in SUA cum se vinde Logan la noi. Are un succes extraordinar de mare. Asa cum brandul Logan asociat oricarui alt lucru care nu are legatura cu masina pr-zisa dauneaza brandului ca valoare de piata... orice asociere cu orice altceva daunand (gandeste ce ar insemna sa ai inghetata Logan, masina Logan, barca Logan etc. ... ar insemna o multidine de asocieri ale termenului care dauneaza scopului brandului - de identificare a unui singur element asociat lui si de crestere a valorii de piata a acelui element prin intermediul acelui brand) La fel se intampla si cu brandul F150. E o totala lipsa de exercitiu intelectual de marketing din partea ta. Si e pacat sa te faci de ras in public. Lumineaza-ti mintea cu ceva lectura si vei intelege poate intr-o zi ceva despre conceptul de brand. Iar Ferrari cu raspunsul din comunicatul de presa da dovada de lipsa de respect pentru munca Ford de a aduce Ford F150 pe locul 1 la vanzari in categoria ei, in SUA, munca care nu are in spate un an ci decenii de investitii. Arata lipsa de respect pur italian chiar si cand ar trebui sa pleci capul ca ai gresit. Ferrari va scadea in ochii americanilor cu aceasta eroare prost gestionata mediatic.
    12 7
  • de retinut
    nu este lider doar in categoria lui(pick up) ci este lider de vanzari atat in sua cat si in lume,aprox 3.4 mil de unitati pe an cat despre comentariul tau (pt scuderia) a fost de bun simt si f bine formulat! apropo,eu detin un F150 KINGS RANCH care sincer este sg masina care a rezistat fara probleme in ultimii 7 ani,si inca ceva... cautati pe youtube F150 RAPTOR sa vedeti cum omoara ferrari pe sfert de mila
    3 9
  • @fy
    esti praf daca tu crezi ca Ferrari vrea sa se inalte pe spatele lui Ford ..... NU esti destept daca ai auzit de Ford F150 nici prost daca nu. Poate tine de cultura generala, inutilitati poate, dar sa nu ne prefacem ca necesita multa aprofundare urmatoarea:
    Exista sau nu exista Ford F150?
    ps: treaba cu marketingu' e multa spalare de creier si mult bla, bla, bla ....

    Auzi? "exercitiu intelectual de marketing" Poate ca esti unul din cei care isi cumpara examenele si ies apoi sa uimeasca babele cu avansatele lor cunostinte dar pusi in fata unui adevarat cunoscator nu stiu cum sa evite orice discutie in domeniu .....
    11 4
  • fy
    mai copilas tu lucrezi cumva la ford? ce dumnezeu zici ca mai destept decat tine nu exista pe situl ista!!!!!!!! dute si relaxeazate
    9 4
  • f 150.ford.
    am avut si eu asa ceva acum f multi ani,binrinteles de jucarie ,din Ciaina.Nu va certati degraba ,e o masina pe care chiar o ignoram,dar daca vrei sa o evitii,evit-o daca poti ! E peste tot :reclame,filme, MTV, CNN, sport, desene animate.
    Acestea fiind zise sa ma lamureasca si pe mine cineva:cum mama naibii un indicativ nesemnicativ chiar si pentru multi fani formula1 ar prejudicia locul 2 mondial al detinut de prestigioasa camioneta!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru