Ferrari confirmă discuțiile cu Hamilton: "Este prematur să vorbim despre un contract"

de Daniel Popescu, Foto: Daimler
Luni, 16.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat că a purtat o serie de conversații cu Lewis Hamilton, însă susține că este prematur să vorbească despre un contract cu actualul campion mondial de la Mercedes.

Presa internațională a relatat la începutul lunii decembrie că Lewis Hamilton s-a întâlnit de două ori pe parcursul acestui an cu John Elkann, președintele Ferrari.

Informațiile au venit în contextul în care contractul lui Hamilton cu Mercedes expiră la sfârșitul sezonului 2020, astfel că presa a speculat că britanicul negociază semnarea unui acord cu Ferrari pentru 2021.

La vremea respectivă, ambele părți au refuzat să comenteze acest subiect, însă Louis Camilleri, CEO-ul Ferrari, a confirmat în cele din urmă că discuțiile au avut loc.

"Cred că este deja un lucru public că Hamilton a avut discuții cu președintele nostru. A fost un eveniment social, care într-un fel a fost exagerat, dar a fost un eveniment social. Au niște prieteni comuni. Este cu totul prematur și vom analiza la momentul potrivit opțiunile pe care le avem. Vom vedea ce este cel mai potrivit pentru echipă", a declarat el citat de agenția de presă Reuters.

Contractele lui Sebastian Vettel și Charles Leclerc expiră de asemenea la sfârșitul sezonului viitor, iar șeful Mattia Binotto a preferat să fie precaut în declarații cu privire la viitorul său.

"Este un pilot de top și joacă un rol esențial în proiectele noastre.

Cred că trebuie să discutăm pentru a înțelege intențiile sale. De asemenea, cred că trebuie să vedem ce performanțe a avut, cum se potrivește monopostului și care este motivația lui pentru viitor", a precizat el.

Via Reuters 

Comentarii (22)

  • Costel
    respectele mele acestui Camilleri care-i suficient de onest in relatia cu mass-media in ceea ce priveste inlaturarea oricaror incertitudini privind linia de piloti ferrari in 2021 ,CEO-ul ferrari reconfirmandu-mi prin declaratia sa detaliul pe care-l asteptam dar pe care-l cunosteam deja: lewis hamilton nu-i nimic altceva decat un pet cat se poate de agreabil iar asupra acestui aspect nu ezit nicimacar eu sa-l cataloghez ca fiind o calitate indubitabila si care n-ar trebui sa deranjeze pan' la urma pe nimeni , coroborarea acestei stiri insa cu declaratia recenta a lui max verstappen care sustine cat se poate de clar ca macar 60% din pilotii F1 ar fi reusit rezultate similare lui hamilton cu ultra-performantul monopost mercedes ar trebui sa-i certifice intr-un sfarsit si lui John Elkann ca maranello detine deja sub contract pilotii potriviti pentru atingerea obiectivelor , sebastian vettel si leclerc avand nevoie in sezoanele urmatoare doar de un monopost ale carui atuuri constructive sa faca uitate inevitabilele puncte nevralgice si care din pacate n-or fost deloc putine atunci cand facem vorbire de sf90
    10 10
  • Ce doamne iarta-ma vreti sa spuneti???
    "Contractele lui Sebastian Vettel și Charles Leclerc expiră de asemenea la sfârșitul sezonului viitor, iar șeful Mattia Binotto a preferat să fie precaut în declarații cu privire la viitorul său."
    Complementul indirect este la plural(contracleor lor, ale celor 2), ca apoi sa mentionati simplu "la vitorul sau".
    Al cui viitor, al celor 2? Ne bate gramatica, mai verificati si voi inainte de a posta, nu dati doar copy paste de pe alte site-uri.
    10 10
  • THE SPINNING GERMAN
    Se va duce la pachet cu Toto in 2021.
    9 9
  • Nu cred...doar daca se retrage Mercedes din f1, altfel nu vad cum Lewis are veni la Ferrari ca sa ii lase locul lui Vettel la Mercedes...
    5 5
  • ecosportivu
    eu sint sigur desi nu prea cred dar hai sa pariem ca fierarii nu discuta cu ham fara costel la masa aperitivelor

    va zic un secret sint doua variante sa ramana sau sa plece de la steaua sus rasare petul docil simpatic ham-ham dar fara dubii parerea noastra va fi ascultata cu sfintenie nu de el ca doar hamaie ci de toti triliardarii aia cam fraieri
    de ce fraieri fiindca in loc sa puna osu la ceva constructiv sa isi dezvolte neuronii raman prostovani si doar fac purcoaie de banet pe carca noastra a fanilor f1 deveniti geniali dupa atitea presupuneri destepte si mai ales utile umanitatii
    20 2
  • Enache
    Vetal are la dispozitie primele 5 curse pe care sa le faca de exceptie ca sa mai repare ceva. Daca nu pleaca. Evident ca Ham isi doreste Ferrari. Un titlu cu Ferrari. Ar fi incununarea unei cariere absolut remarcabile. Dar nu va veni singur. Vrea cu Toto ca sa aiba garantia ca Leclerc nu ii face probleme. Cam asa stau lucrurile. Ce vrea costel e treaba lui. Poate pleca din f1 o data cu idolul lui de carton.
    10 10
  • Neutru
    Mercedes se retrage.Pe John Elkann îl interesează afacerile,nu fanii Ferrari,nefiind italian impulsiv.Asta o fi înțelegerea ca Ferrari să-și păstreze dreptul de veto,beneficiile financiare că de fani nu duce lipsă.La altă echipă în afară de Mercedes hamilton nu va face performanță,știe și el,dar vrea salariu mare și-n afară de Ferrari nimeni nu-i dă.Trebuie doar să renunțe la Angela Cullen și nu are curajul necesar, știe el de ce.Toto are alt aranjament.
    9 7
  • Neutru
    Dacă vreți să mă contrazice-ți ar fi bine să știți că așa a fost înțelegerea și la retragerea de la Ferrari a lui Schumacher.Au zis că omoară spectacolul cu victoriile.
    6 4
  • Pistops
    Sa plece Vettel de la Ferrari. In locul lui poate sa vina si mama omida sau costel, ori valentin umbrarescu ca e genial.
    11 9
  • neutral
    Ce analogie faci tu, de ce sa se retraga Mercedes?! Ce, Ferrari fara Schumacher nu mai este in F1? Sa ne intelegem, Mercedes scoate titluri si fara Hamilton. A dovedit-o cu Rosberg. Anul asta daca nu era Ham era Bottas. In 2021 va merge Max acolo si gata. Nu moare nimeni fara Ham.
    9 8
  • Neutru
    Neutral,Mercedes nu se retrage că pleacă Hamilton. se re trage că numai are de dovedit nimic,a arătat ce este în acești 10 ani.Hamilton este cel care rămâne pe afară și are de ales între retragere și o echipă fraieră care să-l plătească bine,Ferrari având antecedente,încearcă la ei.
    6 4
  • Vettel si Leclerc vor urmari fiabilitatea masinilor lor in 2020 si apoi vor vedea ce-i de facut. Oricum, Hamilton n-are ce cauta la Ferrari. Sunt multe talente care pot intra in masina rosie in 2021.
    10 8
  • Un articol tradus de pe site-ul Formula 1, dar cu anumite informatii lipsa, care au fost "uitate" intentionat sau neintentionat, si anume:

    "În ceea ce privește line-up-ul la Ferrari, Charles Leclerc are un „acord pe termen lung” cu echipa, ceea ce înseamnă că, dacă va exista o schimbare în 2021 la Scuderia, va fi Sebastian Vettel care va pleca. Dar Camillieri - care a recunoscut că nu s-a întâlnit cu Hamilton - a spus că nu este nicio grabă să apeleze la el...

    „Cert este că avem un acord pe termen lung cu un șofer și cu celălalt șofer, acordul expiră la sfârșitul anului 2020”, a spus Camillieri.

    Deci, din 2021 Vettel va zbura de la Ferrari.

    Iar dpmdv daca Hamilton va ramane la Mercedes, (si asta in cazul in care nu se retrage echipa), la Ferrari in locul neamtului va veni Ricciardo. Iar daca Mercedes se va retrage, atunci va veni Hamilton.
    6 6
  • Un articol tradus de pe site-ul Formula 1, dar cu anumite informatii lipsa, care au fost "uitate" intentionat sau neintentionat, si anume:

    "În ceea ce privește line-up-ul la Ferrari, Charles Leclerc are un „acord pe termen lung” cu echipa, ceea ce înseamnă că, dacă va exista o schimbare în 2021 la Scuderia, Sebastian Vettel va fi cel care va pleca. Dar Camillieri - care a recunoscut că nu s-a întâlnit cu Hamilton - a spus că nu este nicio grabă să apeleze la el...

    „Cert este că avem un acord pe termen lung cu un șofer și cu celălalt șofer, acordul expiră la sfârșitul anului 2020”, a spus Camillieri.

    Deci, din 2021 Vettel va zbura de la Ferrari.

    Iar dpmdv daca Hamilton va ramane la Mercedes, (si asta in cazul in care nu se retrage echipa), la Ferrari in locul neamtului va veni Ricciardo. Iar daca Mercedes se va retrage, atunci va veni Hamilton.
    3 3
  • Rog admini sa-mi stearga primul comentariu.
    4 4
  • Neutru
    Eu cred că Vettel se retrage.Opinia mea nu trebuie să supere pe nimeni,e numai opinia mea chiar dacă documentată.
    6 5
  • @ Neutru

    Eu cred ca Vettel va pleca in 2021 la McLaren. Acolo poate lua si un salariu mare, si probabil a vazut si el ca, incep sa progreseze, iar din 2021 vor avea motoare de la Mercedes, care sunt cele mai bune, si cam cele mai puternice.
    4 4
  • Mercedes F1
    Vetel la Mclaren ia de batut de la oricare din cei doi manji. Nu vad de ce Mclaren ar angaja pe bani multi un pilot care se invarte pe circuite cu o masina foarte buna. Vetel pleaca din F1 in 2021.
    8 7
  • Costel
    ecosportivule ,

    is dispus sa plec si pe jos la maranello cu merindele in desaga numai ca sa-i explic cu subiect si predicat lui John Elkann ca performanta si competitivitatea se manifesta numai in modul eco pentru un pilot la aproape 37 de ani asa cum ii hamilton in 2021 , cat despre detaliul in ceea ce priveste uzura sezonului viitor cu 22 de curse nu pot decat sa constat cu amaraciune ca ignoranta-i la cote inca inalte pe AM , uzura generata de ritmul infernal al gp-urilor in 2020 certificandu-mi ca decizia optima ii mentinerea lui sebastian vettel pana cel putin in 2023 pentru a crea mediul propice in dezvoltarea profesionala optima a monegascului , celeritatea debarcarii lui vettel avand in opinia mea efecte dintre cele mai pernicioase pentru scuderia pe termen mediu si lung
    6 6
  • avocatu' lu' peste
    costele stiu ca esti avocatul lui vetel dar, onor instanta ia dat deja sentinta. Stii cum, poti pleda vinovat. Poate asa mai merge de nr. 2 la ferrari un an, doi.
    6 6
  • Costel
    procatorule ,

    nu-i nimic altceva decat diletantism sa renunti la privighetoarea din mana pentru cioara de pe gard iar varianta pe care-ai amintit-o cu vettel in rol de pilot secund la ferrari impune sa tratez calomnia ta asa cum se cuvine intr-un mediu erudit precum AM : cu indiferenta
    3 3
  • costelus
    fetal a fost mereu o cioara vopsita de red bull. Mai exact de Newey. Care i-a dat o arma imbatabila pe mana. Adevarata lui valoare s-a vazut ulterior, cand aerodinamica n-a mai fost punctul forte al echipei austriece cioara si-a aratat culoarea, costele. Ca de aia a "performat" precum un campion cu Ricciardo apoi cu Leclerc. Kimi nu se pune ca e expirat plus ca a fost cu botnita pusa.

    Privighetoarea ta croncane pe circuite, asta e adevarul care, iti strica tie sarbatorile.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru