Ferrari confirmă recrutarea lui Clear şi vrea să obţină două-trei victorii în 2015

de Daniel Popescu
Marti, 23.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat că Jock Clear va fi noul director de inginerie în locul lui Pat Fry şi îşi propune să obţină două-trei victorii în sezonul 2015.

Schimbarea liderilor poate ajuta foarte mult o afacere.

Sergio Marchionne
Presedinte Ferrari
La numai câteva zile după ce Mercedes a confirmat despărţirea de Jock Clear, unul dintre inginerii de performanţă ai lui Lewis Hamilton, Ferrari a anunţat că britanicul va fi noul director de inginerie al Scuderiei în locul lui Pat Fry.

Conform regulamentului Formulei 1, Clear este obligat să lucreze încă un an pentru Mercedes înainte de a se alătura noii sale echipe, însă Ferrari a început deja negocierile cu germanii pentru a scurta pe cât posibil acest interval de timp.

Ferrari traversează o amplă serie de schimbări în departamentul de conducere după concedierile suferite de directorul de inginerie Pat Fry şi designerul şef Nikolas Tombazis, dar şi de plecarea japonezului Hirohide Hamashima. Clear este unul dintre numele noi ale echipei, pe lângă aducerea lui Esteban Gutierrez şi Jean-Eric Vergne ca piloţi de teste. "Schimbarea liderilor poate ajuta foarte mult o afacere.

Dar este un experiment uriaş în cadrul conceputului nostru de continuitate", a explicat Sergio Marchionne, preşedintele Ferrari, schimbările pe care le traversează echipa.

Obiectiv pentru 2015: două-trei victorii

Esential 2 este numarul victoriilor pe care spera sa le obtina Ferrari in 2015
2016 este anul in care Ferrari spera sa redevina o forta a Formulei 1
Ferrari speră ca schimbările din departamentul de conducere să producă rezultate încă de anul viitor, însă şeful Maurizio Arrivabene a exclus varianta ca echipa să revină în lupta pentru titlurile mondiale atât de repede. Italianul consideră că un obiectiv realist pentru 2015 este obţinerea a câteva victorii. "Două sau trei victorii ar fi satisfăcătoare. Dacă vom câştiga patru curse, vom fi în al nouălea cer", a precizat el.

De altfel, Marchionne anticipează că Ferrari va redeveni o forţă a Formulei 1 abia spre sfârşitul sezonului 2016.

"După conversaţiile mele cu cei de la Mercedes, ei au luat cu doi ani în urma decizia de a avea un an spectaculos în 2014. Au avut nevoie de doi ani pentru o maturizare în termeni de soluţii tehnice. Probabil că Ferrari poate ajunge în acelaşi loc până la sfârşitul lui 2016", a explicat el. 

Comentarii (16)

  • bine ca nu 2019 ...

    sunt constient ca in 2015 in cel mai bun caz vor castiga 2-3 curse ...

    dar amu ce kkt pazesc daca ei nici in 2016 nu considera ca vor fi pregatiti pentru lupta pentru titlu ... sa stea sa lucre peste program sa faca 2 masini de o data, sau 3 sau 4 sau nu stiu ...
    cum pot sa fie asa de "mi frega" ????
    13 3
  • Era Ferrari este in declin total.
    16 3
  • Respect Ferrari pentru istoria pe care o are si pentru ambitie, dar se pare ca inca persista o problema acolo: Ei vorbesc despre sfarsit de 2016, in conditiile in care nici nu stiu inca cu ce tip de motor vor concura pe atunci :))) Raspunsul la planuri concrete sau declaratii alandala....
    20 0
  • Si toata lumea il blama pe Alonso ca pleaca , pai a vazut ce se intimpla acolo , Vitelu intradevar mai are timp de asteptat dar Alonso ba , forza ALONSO si Ferrari sper anul viitor sa ne ofere altceva in materie de spectacol etc
    11 14
  • @ss76 de ce Vitel si nu Vettel? De ce trebuie sa gasim porecle si sa ne batem joc de orice pilot care nu ne place? Indiferent cum a obtinut acele titluri (performanta proprie masina formidabila sau ambele combinate) sunt titlurile lui si nu sunt multi care se pot lauda cu asta! Nu imi place deloc Vettel dar de aia este Vettel nu vitzel, vitzica sau alte idiotenii folosite pe aici (idem cu Alonso , Hamilton sau Raikkonen)!
    29 7
  • We are ahead of the Ferraris... we are building an empire...
    3 25
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Stai linistit ca si Ferrari construiesc acelasi imperiu. Acum ca suntem de acord ca vom avea un imperiu...sa vedem cine ajunge pe tron. Personal cred ca vor ramane Mercedes. Daca tot e al lor tronul acum, nu vad de ce l-ar ceda. Cu tot respectul meu pentru Alonso si Vettel.
    7 1
  • Ma scuzi, dar nu crezi ca era imperiilor a apus de multi ani! Poate construiti o campioana, nu zic nu dar chiar imperiu, urmeaza sa treceti la Jihad si ati rezolvat problema! :D
    10 4
  • Cred ca prima surpriza pentru fani o sa fie prestatia din teste. Desi ce conteaza este prima cursa si cat de aproape o sa fie de cei de la Mercedes, din cate am vazut, este posibil sa fie chiar foarte pe aproape. Sunt curios si de ce noutatile celor de la Red Bull si Williams, care as spune, isi doresc mai mult. Oricum premizele arata ca 2015 o sa fie ceva mai interesant decat 2014 :P
    9 2
  • Cine stie cate mutari mai trebuie facute pentru o echipa castigatoare... sa fie James Allison mai norocos? Sau peste un an va pleca si el.
    5 0
  • Daca ei vor 2-3 victorii ce sa spuna Mercedes, Williams, Red Bull si chiar Mclaren care la finalul anului au avut masini mai bune! Sa fim seriosi! Daca o sa prinda de 2 ori podiumul sa fie fericiti.
    6 3
  • @ .

    Vor avea o victorie sau doua totusi. Gandestete ca motorul Honda chiar daca va fi puternic nu cred ca va fi prea fiabil in primul an. Iar motorizatele Mercedes vor fi curse poate in care se vor ciocni intre ele :))
    Si atunci pac-pac vine Ferrari pe turnanta pana pe locul 1 :))
    4 4
  • Ferarri
    @Mclaren_Mircea_1984
    " U are not prepared dude" !
    3 3
  • Ferrari
    Uni sunt chiar lipsiti de originalitate, sa ajungi sa fi clona unui troll e chiar patetic!
    3 0
  • @Ferrari

    What?
    3 2
  • Ferrari
    Mircea,care Ferrari, nu vezi ca sunt atat de lipsiti de imaginatie si de relevanta incat au ajuns sa troleze trolul?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru