Ferrari confirmă sosirea iminenta a lui Jock Clear ca director de inginerie

de Daniel Popescu
Joi, 23.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a ajuns la un acord cu Mercedes pentru ca Jock Clear să poată începe lucrul pentru echipa italiană, deşi acesta ar fi trebuit să sosească la Maranello abia în luna ianuarie.

Mercedes a anunţat la sfârşitul anului trecut despărţirea de Jock Clear, inginerul de performanţă al lui Lewis Hamilton, iar la numai câteva zile distanţă Ferrari confirma că a ajuns la un acord cu acesta pentru a prelua postul de director al departamentului de inginerie în locul lui Pat Fry.

Cu toate acestea, regulamentul Formulei 1 prevede că angajaţii cu roluri cheie precum Clear trebuie să facă o pauză de un an înainte de a se putea alătura unei noi echipe, pentru a evita un transfer de informaţii sensibile.

Totuşi, directorul tehnic James Allison a confirmat în această săptămână că Ferrari a ajuns la un acord cu Mercedes prin care sosirea lui Clear la echipa este iminentă.

De la plecarea lui Fry, atribuţiile de director de inginerie au fost preluate de Allison, însă cel mai probabil acesta din urmă se va putea concentra pe rolul de director tehnic, mai ales că Ferrari încearcă să îmbunătăţească monopostul pentru a se apropia cât mai mult de Mercedes înainte de a lupta pentru cele două titluri mondiale în sezonul 2016.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru