Ferrari: "Diferenţa pe care trebuie să o recuperăm faţă de Mercedes este evidentă"

de Daniel Popescu
Luni, 17.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali a admis că Ferrari are o diferenţă semnificativă de recuperat pentru a ajunge la nivelul rivalilor de la Mercedes, însă este mulţumit de fiabilitatea noului monopost.

Ferrari a obţinut locurile cinci şi şapte în Marele Premiu al Australiei, care ulterior s-au transformat în patru şi şase după excluderea lui Daniel Ricciardo din clasament.

Şeful Stefano Domenicali este mulţumit de fiabilitatea noului monopost, însă a admis că diferenţa care separă echipa de Mercedes este una mare care trebuie recuperată.

"Prima cursă a campionatului a oferit o imagine clară a ierarhiei la startul sezonului. În plus, a arătat ce echipe au făcut cea mai bună treabă în privinţa gestionarii noului regulament. Ne-am atins obiectivul în termeni de fiabilitate, dar diferenţa pe care trebuie să o recuperăm, în special faţă de Mercedes, a fost clară", a precizat italianul.

Domenicali a făcut aceste declaraţii în cadrul unui amplu interviu acordat propriei sale echipe, în care vorbeşte despre prestaţiile înregistrate de Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen, dar şi despre modul în care Ferrari poate recupera terenul pierdut:

Comentarii (35)

  • cosmin
    deja mercedes is campioni o sa fie un sezom plictisitor ramane de vazut cine iese campion rosberg sau hamilton
    12 18
  • Domenicali
    Fratilor, Domenicali asta e bun rau... sa nu ai rezultate si sa ramai in functia asta atatia ani... nu e lucru usor. Nu stiu cum reuseste, dar nici macar Jean Todt nu cred, ca ar fi reusit. Daca inginerii din echipa sunt niste incompetenti, ar fi trebuit sa-i schimbe de mult, fiindca timp a avut destul s-o faca... in atatia ani, deci tot vina lui e. De cand a plecat Todt, Ferrari nu a mai avut un monopost cu prima sansa la titlu si ma tem ca nu o sa aiba pana nu vine altcineva. Daca nu i-a nimic sezonul asta, nici la constructori, nici la piloti (tinand seama si de pilotii pe care ii are) nu mai are nici o scuza. Daca scapa iar... e mare.
    36 1
  • relufenechiu
    oricum rosberg si hamilton sunt cei mai buni din campionat, practic sunt neinvinsi, inre ei vom mai vedea cum va fi, meritau si ei o masina ca sa castige. Diferenta aia nu e doar din masina, e cea mai buna masina plus cei mai buni piloti si uite unde se ajunge...
    6 29
  • pablo256r
    Relu .. tu parca erai pe dupa gratii.
    33 1
  • sunt fan Ferrari dar din pacate o data cu plecarea, adica inlaturarea fortata a lui MS, Jean Todt, si Ross Brawn echipa a decazut foarte mult, dar ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual, asta Domenicali asta chiar e ca si Ponta la noi ceva mascarici care chiar daca nu face nimic tot e bun bate din gura si cu asta ramai vrajeste prosti.
    Baafta ferrari dar din pacate si anul acesta ai o diferenta de 2 sec de recuperat care practic e imposibil, esti cam a 5 echipa
    Cei mai buni sa castige.
    Bravo mercedes
    35 0
  • Ha,ha,ha...
    Ce sa mai zici...parca e o poveste romaneasca spusa de politicienii nostrii in anii electorali...doar vorbe,cine sa mai creada?!Pacat de pilotul/pilotii ce i-a avut la dispozitie in ultimii ani si acum...asta exprima cel mai bine felul cum incompetenta poate fi ridicata la rang de virtute !

    P.S.tare imi e teama ca anii trecuti vor fi priviti ca ani buni,in comparatie cu ce va venii !!!!
    19 0
  • eu nu mai cred!
    Anii trecuti nu au fost in stare sa-si mentina forma,ce sa mai zic de reveniri si rasturnari de situatii ?!Asa ca in virtutea acestora,eu imi rezerv dreptul sa nu mai astept nimic de bine din partea lor,pentru ca nu sunt nici macar pe aproape !Iar daca ma vor contrazice prin rezultate,am sa revin cu acest post,cerandu-mi scuze pentru graba de ai judeca :))))) dar nu cred ca va fi cazul ;) !
    10 1
  • @relufenechiu ...oricum rosberg si hamilton sunt cei mai buni din campionat, practic sunt neinvinsi .....

    cred ca tu de joci pe PS cand cu Hamilton cand cu Rosberg ...asa iti da datele astea sau nu stiu ce joc te joci .... in fine..... sunt neinvinsi
    14 7
  • Cand toata lumea se concentra pe duelul Raikkonen - Alonso si se certau care e mai bun... v-am zis sa nu mai visati ca oricum Ferrari nu va avea monopost. Iar pe locurile 5-7 nu e nici o victorie, indiferent cine e pe 5, cine e pe 7. Sa-mi trag palme. Am avut dreptate :( Trebuia sa pun la pariuri ca Ferrari va fi de locurile 5-10. Asa cum am pus ca un monopost Red Bull va abandona(Merci, Sebica! Duminica ai fost pilotul meu favorit)

    Cat despre Domenicali... trebuia concediat din 2010. Cred ca Montezemolo il mai tine pentru ca spera la Horner, Newey, Vettel. Tare mi-e ca iar o sa si-o ia Montezemolo in barba si cu aia, la fel cum si-o ia si cu astia. Mai traim si mai vedem.
    18 4
  • Dati-mi voie sa cred ca Alonso are in continuare prima sansa la titlu. Din punctul meu de vedere Ferrari au cea mai fiabila masina, si asta de foarte multi ani. Eu nu imi aduc aminte de vreun abandon tehnic suferit de Alonso de cand e la Ferrari. Sa nu credeti ca Mercedes va avea resul curselor la fel de usoare precum cursa din Australia. Din punctul meu de vedere sunt trei mari favoriti la titlu: Alonso-Hamilton-Vettel.
    19 8
  • andrey_1293
    Spune frate ceva concludent sau vino cu solutii... Ferrari din 2009 incoace numai asta stie sa spuna - avem de muncit, tre' sa rectificam greseli, tre' sa recuperam deficitul... Suntem satui sa auzim - vrem fapte. Pleaca odata Domenicalli si lasa unu competent la conducere. Intram in al 6-lea sezon competitional in care santeti praf si sant satul de cate probleme aveti si tot incercati sa le rezolvati.
    13 1
  • andrey_1293
    @91Schumi06 - Malaysia 2010, Alonso abandoneaza cu 5-6 tururi inainte de finish (sau cam asa ceva) din cauza unei defectiuni la motor. Se plangea in timpul cursei ca motorul nu ruleaza constant si tremura (fapt ce se vedea si pe camera onboard). Mi-aduc aminte ca era fumigena masina la sfarsitul cursei :)). In rest nu-mi aduc aminte de probleme pt el
    9 1
  • @andrey_1293
    Inseamna ca n-am vazut cursa aia :D.
    9 1
  • bai fratilor vorbiti numai de mercedes ,ferarriiii dar nu uitati de wiliams deMc Laren care au adus ingineri foarte buni si nici ei nu osa stea degeba ,sa uite la ceilalti ,.parerea mea e ca dupa 3-4 curse ne dam seama cit de cit cu sta fiecare;; forta kobayasu ;;
    7 5
  • Se poate posta de dupa grati???...
    Cred ca. Anul acesta v.a castiga monopostul mai fiabil.....cel putin !a constructori...adik ferari.....daca ar avea si un om pe la boxe intreg la minte....ar aveamai multe sanse
    4 2
  • relufenechiu
    da, pe Rosberg nu l-a batut nimeni in F1. E cam egalul lui Hamilton. Poate Schumacher daca era tanar, dar nu a fost. Cu Hamilton stim cum a fost, l-a batut clar pe Alonso si pe cine a mai avut. Asta e realitatea, convine sau nu. HP
    5 13
  • pablo256r
    Da si .. nu
    A fost o cursa in care tragetul Ferrari a fost sa ajunga la finalul cursei cu ambele monposturi. Asta au reusit.
    In prina cursa s-a confirmat ca monoposturile motorizare de Ferrari sint fiabile cu exceptia lui Perez care a avut probeleme cu ERS (nu insa cu motorul). Ce au dorit s-a realizat.
    Nu uitati ca nu se pot modifica treptele la cutia de viteze decit o data pe sezon. Aici o sa pacatuiasca Williams care are trepte prea scurte pentru liniile drepte mai lungi (s-a vazut in Australia).
    Este clar ca nu sint primii insa nu sint convins ca au dat tot ce se putea. Nu au avut de ce, nu aveau de cistigat pozitii importante.
    Eu cred ca monopostul Ferrari poate fi cel putin al doilea dupa merc. Potential are. Daca au calibrat bine rezultatele din teste vor avea ce sa dezvolte. Nu e cazul sa intre in panica fanii calutului.
    8 1
  • pablo256r
    relufenechiu
    o fi de la zabrelele de la geam?
    adica ... "Cu Hamilton stim cum a fost, l-a batut clar pe Alonso" ...
    Serios? ia uita-te tu cum a fost cand erau pe acelasi monopost si spaniolul era defavorizat de echipa:
    2 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 109
    3 Fernando Alonso Spanish McLaren-Mercedes 109
    Rezultate din 2007
    http://www.formula1.com/results/driver/2007/
    Ahhhhh ... da. Ham l-a batut pe Alo de i-a sunat apa in cap!
    Asta s-a intimplat doar in capsorul tau. In realitate ... vezi declaratiile lui Lewis din ultimii doi ani despre Alo. Greu cu creierasul la frig!
    Pentru capsorul tau: Ham si Alo sint in elita pilotilor din F1. Ambii sint piloti foarte buni. Dar sa afirmi ca Ham e net peste Alo ... e lipsa de ... cunostinta in materie de F1. Alo e expert in a gestiona un monopost inferior altora. Ham e expert in a fi extrem de rapid intr-un monopost bun. E o diferenta! O sesizezi?
    10 3
  • te ai trezit ca alunecai pe o panta cu alonso al tau si ai inceput sa o dai in neutralisme?tu si cu mircea mircea doi destepti n-am ce zice
    3 9
  • lucky70
    Anii trecuti Ferari incepeau cu o masina competitiva,ce putea emite pretentii,dar nu o dezvoltau in ritmul celorlalte echipe de top(rbr,mb).Ce vor face acum,cind incep sezonul cu a3-4-a masina?Sper totusi ca macar McLaren sau Williams sa le faca probleme celor de la MB ca altfel ...
    6 0
  • cum il vad pe Domenicali intr-un interviu asa imi sara si tensiunea ...

    dobitocul nu realizeaza ce dezastru e in jurul lui ... imi pare rau de Alonso si de Kimi ...
    daca Alonso ar fi nimerit cu un Ross Brawn la Ferrari deja ar fi castigat macar un campionat ...

    Demisia Domenicali!!! Demisia!!!!!
    12 1
  • Intrebare: debutantul marquez in dat clasa lui pedrosa si lorenzo in 2013!acuma care credeti ca o fost cel mai bun? In 2007 Ham Sau alonso?
    0 4
  • Ady 16
    Desi sunt fan McLaren raman totusi fan Raikkonen si acum dupa prima cursa cand il vad pe Domenicali cum cauta scuze si justificari aiurea imi pare rau pt Kimi. Oricum se pare ca Ferrari iar o sa se aleaga cu praful de pe toba. In momentul asta ei trebuie sa recupereze intai diferenta dintre ei si RBR si abia apoi sa se gandeasca la cele 2 echipe motorizate de Mercedes. Dar pana acolo mai e mult si sezonul asta e compromis din nou asa ca imi pare rau pt fanii Ferrari dar cred ca aveti nevoie de un Ron Denis sau Flavio Briatore caci altfel nu mai aveti nici o sansa sa va vedeti echipa in fata. Mi-e teama sa nu urmeze din nou o seceta de vreo 21 de ani (1979-Niki Lauda - 2000-M.Schumacher). Oricum vom vedea ce va fi. FORZTA McLaren
    5 0
  • Basescu
    Fenechiule, Hamilton a terminat la egalitate de puncte cu Alonso in conditiile in care spaniolul avea toata echipa impotriva lui iar britanicul era tinut in palme. Ca si cum acum ar veni Ham la Ferrari, sa faca echipa cu Alonso, cine crezi c-ar castiga?
    7 3
  • Anul asta Ferrari va vor surprinde putin, vor recupera mai repede decat cred cei mai multi, subscriu la cele afirmate de 91schumi06. Vom avea cam aceeasi favoriti pt titlu anul asta , aceleasi nume ca in anii trecuti. Ham, Alo, Vet.
    5 1
  • Domenicali a avut si monoposturi bune,cel putin monoposturi cu care Petrov putea fi depasit
    3 3
  • relufenechiu
    aa, ok, alonso gestioneaza monopost inferior. D'aia, in 2007 era monopost bun si in monopost bun alonso nu face fata de l-a batut Hamilton. Da, l-a batut, uita-te si tu la curse, lasa punctajul ca ala vine din alte multe aspecte care nu tine neaparat din valoare in pilotaj. Adica circumstante, etc. O apreciere mult mai buna o poti avea uitandu-te la cursa si la ce s-a intamplat in cursa, la timpi. Il batea Hamilton de-l asculta cu urechea. Iar asta cu defavorizarea nu era decat pretextul lui Alonso de a evita lupta cu Hamilton pentru anul urmator. McLaren i-a lasat sa se bata iar asta lui Alonso nu i-a placut.
    3 6
  • @ady 16

    1979 - Jody Scheckter
    2 0
  • Iar au inceput cu aburelile pentru sponsori :))))))
    3 5
  • fenechiule, da-ti doua palme si culca-te la loc.Vezi intai valoarea pilotilor, cate titluri are alonso,cum gestioneaza pneurile spaniolul si cu englezul, vezi cate abandonuri are ham si cate alonso.Ia in calcul toti acesti factori si dupa aia vorbeste.Nu neg ca Hamilton nu e un pilot bun si talentat ,chiar il admir ,dar hai sa fim realisti si sa acceptam ca mai are de invatat in ceea ce priveste gestionarea unui monopost pe durata unei intregi curse/unui campionat.
    5 0
  • relufenechiu
    astea sunt scuze jalnice de fan. Atunci cand nu poti fi fair si sa admiti realitatea inventezi motive, mai mult pentru tine. De exemplu vorbe din astea mari cu gestionarea unei curse, campionat, monopost inferior etc. Hamilton a gafat enorm in anul de debut si cu toate astea a adunat tot atatea puncte cate a adunat si marele Gestiune si s-a clasat inaintea acestuia. Punct. Imagineaza-ti ce ar fi fost daca nu facea atatea gafe. Alonso si-a imaginat si de atunci prima lui mare hotarare a fost ca nu-l prinde 2008 tot la McLaren ...

    Apoi au fost in echipe diferite cu masini diferite nu neaparat ferrari mai proasta!! Acum se pare ca are masina. Sa te vedem ce explicatii mai gasesti. Palmele alea ti le-as recomanda sa ti le dai, dar probabil ca tot de la asa ceva ti se trage gandirea asta obiectiva
    2 4
  • bombaaa
    e ciudat cum Alonso e mai bun pe un monopost inferior decat Hamilton dar mai slab pe acelasi monopost. Undeva e o greseala, cred ca in mintea fanilor
    3 4
  • Hamilton
    Hamilton castiga titlul in 2007 daca nu furau Ferrari cu ordinele de echipa. Cosmarul lui Alonso, sa ia Hamilton titlul in anul de debut impotriva lui, s-a intamplat de fapt daca consideram o lupta dreapta, fiecare pentru el si nu ordine de echipa
    2 6
  • Ady 16
    Da Soxy ai dreptate Lauda era ultima oara campion pt Ferrari in 77 (m-am incurcat in ani),dar oricum tot 21 de ani sunt si asa cum spuneam daca Ferrari vor ca istoria aia ( cand erau considerati echipa de mijlocul plutonului) sa nu se mai repete trebuie neaparat sa-si gaseasca alt om la conducere ca Domenicali e varza.
    1 0
  • Domenicalli varza. Ok, Domenicalli varza. Inseamna aproape toti managerii din F1 sunt varza, unii chiar mai varza decat Domenicalli. Voi chiar nu ati inteles ca nu poate fi decat un singur castigator? Iar o echipa odata ce gaseste closca cu puii de aur sta in frunte cateva sezoane; si atunci nu mai e loc si pentru altii sa castige. Nici Hamilton, nici Rosberg, nici Schumacher, nici Ricciardo nu au avut super masina in ultimii ani. E nedrept sa-l bocim pe Alonso fara a-i conidera si pe acestia ca nici ei nu au avut masina, ba chiar mai rau decat ce a avut Alonso
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru