Ferrari exclude "echipa de vis" Alonso - Vettel

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că sosirea lui Sebastian Vettel la echipă alături de Fernando Alonso ar provoca probleme, motiv pentru care exclude o astfel de "echipă de vis".

Presa internaţională a speculat pe parcursul anului trecut că este interesată să-l recruteze pe Sebastian Vettel în 2014 pentru a face pereche cu Fernando Alonso.

Informaţiile au fost infirmate ulterior de Luca di Montezemolo, iar şeful Stefano Domenicali a precizat miercuri că o astfel de "echipă de vis" ar putea genera probleme, având în vedere că ambii piloţi luptă constant pentru titlul mondial.

"Întotdeauna am spus că o echipă de vis este ceva extraordinar dacă este gestionată corect şi dacă lucrurile decurg bine. Pentru moment, nu cred că acesta este obiectivul nostru. Trebuie să maximizăm performanţa echipei şi să fim foarte atenţi. Dacă pui toţi piloţii numărul 1 în jurul mesei pot exista mai multe dezavantaje decât beneficii. Aşa că pentru moment nu acesta este obiectivul nostru", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Domenicali a dezvăluit că una dintre principalele modificări ale noului monopost care va fi lansat în 1 februarie va fi legată de sistemul de evacuare.

"Este evident că, în condiţiile continuităţii regulamentului, nu poţi face schimbări radicale din punct de vedere estetic.

Ne vom concentra atenţia pe maximizarea efectului evacuărilor în limitele regulamentului, pentru că în acest fel poţi obţine performanţă suplimentară", a adăugat el.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (14)

  • Vine 2014 si Degetica vrea la Ferrari...stie el ce stie. Dar o sa-i fie bine si la echipa de energizante, cine stie, poate ca dozele redbull o sa le fie suficiente.Problema pentru el e ca in 2014 cei mai buni motoristi o sa-i aiba pe Lewis si pe Alonso.
    5 9
  • Cred ca un cuplu Alonso-Vettel ar rezolva foarte multe engime din randul fanilor(in speta cei de pe automarket si nu numai) insa cei de la Ferrari exclud acest cuplu pentru ca nu vor sa repete episodul celor de la McLaren din 2007. Deasemenea pot sa spun ca ar fi mai "inflamabil" sau "pe muchie de cutit" acest cuplu pentru ca amandoi sunt campioni mondiali, orgolii mari si orice clinci intre ei ar destabiliza echipa.
    Fernando Alonso si-a format echipa in jurul lui la Ferrari asa si cum Vettel a facut-o la RedBull si nu cred ca unul dintre ei ar vrea sa aiba coechipier de acelasi calibru. Insa un cuplu de acest gen ar contribui la cresterea spectacolului Formulei 1 si totodata la audienta.
    17 2
  • vax albina
    Momentan Ferari este dependenta de Alonso, nu invers. La Ferrari problema nu e reprezentata de piloti, ci de materialul de concurs.
    18 8
  • vax albina
    Iar Red Bull este dependenta de Newey. Piloti foarte buni mai exista in F1, dar un geniu ca Newey... greu gasesti.
    22 4
  • De aia l-au adus pe De la Rosa deoarece cunoaste f bine simulatorul Mclaren. Nu mai scapam odata de serpii astia de la Ferrari. Sper sa faca iar un tractor de masina ca F2012 >:)
    6 21
  • Mclaren_Mircea_1985
    Ce noroc pe capul nostru ca a revenit 1984.Cum de nu ne-am gandit, inaintea lui, ca performantele incredibile obtinute anul trecut de HRT, s-au dovedit faptului ca De la Rosa cunostea asa de bine simulatorul McLaren.
    Apropos,o fi finalizat blestemul anti Hamilton?
    11 2
  • Mclaren_Mircea_1985
    Erata: dovedit:= datorat
    2 2
  • GrosJan
    pentru ca nu e o echipa de vis. Cu un pilot non fair play ca alonso se trensforma iute visul in cosmar. Vrea doar coechipieri fara pretentii nu o lupta dreapta ...
    7 6
  • ciuruitu
    pt Motor, prietene, n-ai nici o garantie ca in 2014 cei mai buni motoristi vor fi cei ai lui Lewis si 'Fernando is faster', avand in vedere ca respectivii producatori au foarte mare experienta in motoare de 1.6
    3 1
  • Fanii Alonso sunt cam frustrati din cate observ eu. Bai baieti, da' "gitanul" vostru cum a luat campionatele din 2005 si 2006, nu cumva datorita masinii, si ghinioanelor lu' Raikkonen si Schumacher? El a avut un noroc porcesc cu schimbarea aia de regulament care te obliga sa mergi cu pneurile pana a finalul cursei. Vettel,de bine de rau, are TREI titluri mondiale la 25 de ani. Si stati linistiti, ca daca Alonso nu ia campionatul nici anu' asta s-ar putea ca-n 2014 sa participe la curse de camile.
    4 5
  • "echipa de vis" Alonso - Vettel ?
    Dupa ce principii ? Alonso poate obtine rezultate bune cu un monopost slabut iar Vettel doar daca are cel mai bun monopost. Uitati-va la rezultatele sezonului 2012. Pana la cursele asiatice RBR schiopata iar Vettel nu se afla printre contracandidatii la titlul polotilor.
    Webber s-a descurcat mult mai bine decit Vettel cu un RBR mai putin competitiv si asta nu din vina abandonurilor lui Seb!
    In plus ca sa poti forma o echipa cu cei doi piloti prima conditie este ca cei doi sa poata comunica. Nu cred ca e cazul celor doi.
    Pot fi formate mai multe "echipe ideale". De ce nu Kimi vs Vettel sau Button vs Maldonado? Echipa ideala din punctul meu de vedere ar fi Alonso vs Hamilton. Prieteni buni, de valori apropiate la aceeasi echipa (cu un tratament egal penttru ambii piloti) ar face legea in F1 cu un monopost bun (nici nu ar trebui sa fie cel mai bun).
    Eu nu l-as lua niciodata pe Vettel la Ferrari. Nu are ce cauta la o echipa cu traditie.
    2 2
  • @91Schumi06
    Nu mai e nevoie sa ne spui ca esti fan Schumacher si automat Vettel. :D
    Dar e pacat sa spui ca Alonso a luat 2 titluri datorita ghinioanelor unor piloti... Asa se poate spune si despre Vettel - a luat 3 titluri datorita ghinionului lui Alonso si Hamilton. Hahaha, si aici se poate spune pe buna dreptate, mai ales cand castigi titlul la o diferenta de 1 punct. 1 punct, tine minte.
    Alonso a castigat titlurile asa cum le-a castigat si Schumacher - Cu cea mai buna masina de pe circuit. De ce nu recunosti? Asta e! Ferrari au fost slabi in 2005 si 2006, mizand totul pe o strategie gresita. S-au culcat pe o ureche visand la viata de apoi si si-au luat-o in freza foarte tare. Stiu ca e frustrant sa fii batut de Alonso cu peste 30 de puncte, intr-un sistem in care victoriile erau rasplatite cu 10 puncte, nu cu 25 ca in prezent. Practic Alonso ii daduse lui Schumacher vreo 3 victorii in plus, practic Alonso putea sa stea acasa vreo 3 curse.
    Si? Ce conteaza? Si Vettel are cea mai buna masina. Si Schumacher a avut-o. Si Hamilton probabil o va avea. Si Alonso probabil va avea una.
    Marea competitie in F1 ramanea aceea de a avea cea mai buna masina, nu neaparat cel mai bun pilot - nu uita de Massa in 2008 care putea castiga titlul, si nu era cel mai bun pilot(ah, si o sa-mi spui ca atunci nu era Vettel. Si cui ii pasa?)
    2 1
  • care "prietene" 30 de puncte diferenta in 2006? Uiti de la an la an si mai adaugi ceva puncte? Parca erau vreo 13. Uite aici:
    http://www.formula1.com/results/driver/2006/
    Si e adevarat ca Alonso a avut mare bafta in 2006 cu pneurile alea. Schumacher a facut prea multe puncte cu jalea aia de Bridgestone atunci. Alonso a avut noroc chior cu o masina prea buna relativ la concurenta. Nu s-a vazut destul asta pentru ca el nu a fost capabil sa domine clar cum au facut-o Mansell, Schumacher, Hakinen, Button cand au avut masina.
    2 0
  • @ "@91Schumi06", prietene,Ralf Schumacher si Montoya au avut cea mai buna masina in doi ani la rand (2002,2003) si n-au reusit nimic. Pe langa o masina competitiva, mai ai nevoie si de un pilot talentat. Alonso,daca era vreun mare talent,cum il vedeti voi, mai lua si el niste campionate din 2006 si pana acum. Asa ca lasa-i pe Button, Alonso, Hamilton, D. Hill, J. Villeneuve si Keke Rosberg, ca astia cred ca au fost cei mai slabi campioni mondiali in 62 de ani de F1. Cu siguranta ca toti sun valorosi, altfel n-ar fi acolo, dar asta nu inseamna si ca sunt cei mai buni in sportul respectiv, F1 in speta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru