Ferrari exclude sosirea lui Hamilton la echipă

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.08.2011
Stefano Domenicali a exclus posibilitatea ca Lewis Hamilton să devină pilotul Ferrari şi susţine că Scuderia va miza pe un tânăr talentat ca viitor coechipier pentru Fernando Alonso.

Ferrari analizează o posibilă înlocuire a lui Felipe Massa după expirarea actului contract la sfârşitul anului viitor, însă viitorul coechipier al lui Fernando Alonso va fi cel mai probabil un tânăr talentat, potrivit strategiei dezvăluite de şeful Stefano Domenicali.

Italianul a făcut această dezvăluire în momentul în care a răspuns speculaţiilor privind o potenţială venire a lui Lewis Hamilton, al cărui contract cu McLaren expiră tot în 2012.

"Nu cred că posibilitatea (n.r - ca Hamilton să vină la Ferrari) va apărea pe termen scurt sau pe termen lung. Pentru viitorul Ferrari, combinaţia potrivită este să avem un pilot cu multă experienţă alături de un tânăr talentat. Nu cred că, având în vedere presiunea sub care concurăm, putem lua în calcul să avem doi tineri în echipa în acelaşi timp", a declarat Domenicali pentru site-ul oficial al Scuderiei.

Pe de altă parte, italianul admite că Massa trebuie să obţină în mod cosntant rezultate bune pentru a-şi justifica poziţia în cadrul echipei.

"Felipe trebuie să rămână calm pentru a obţine ce este mai bun din talentele sale, care sunt numeroase: este foarte rapid pe un singur tur, dar trebuie să îmbunătăţească puţin în termeni de consistentă în curse.

Pentru noi este vial ca Massa să fie în cea mai bună formă, având în vedere că este unul dintre piloţii noştri în următorul an şi jumătate", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Domenicali consideră că Alonso este cel mai bun pilot din actualul pluton al Formulei 1 şi că are chiar câteva avantaje comparativ cu septuplul campion mondial Michael Schumacher.

"Pentru mine, Fernando este pilotul numărul 1 în Formula 1 în acest moment. Văd multe similarităţi cu Schumacher, un pilot care şi-a pus amprenta pe istoria noastră. De fapt, în unele privinţe Fernando este chiar mai bun, de exemplu la viteza de integrare în echipa şi statutul de lider. În această privinţă a fost mult mai rapid decât Schumacher, căruia i-a luat ceva timp pentru a face asta", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (1)

  • schumi vs brawn vs ferrari
    deja cei de la ferrari imi devin antipatici. Ei chiar cred ca daca l.au adus pe alonso la echipa l.au apucat pe ,,dumnezeu de picioare,,. Niciodata nu va mai repeta ferrari performanta alaturi de schumi , brawm si todd. ei deja nu mai sunt capabili sa inceapa campionatul cu o masina competitiva ... etc...
    9 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru