Ferrari: "FIA nu intelege nimic din scandalul deflectoarelor"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.04.2009
Avocatul Scuderiei Ferrari a acuzat FIA ca nu intelege nimic din scandalul deflectoarelor si a solicitat forului mondial sa declare solutiile adoptate de Brawn GP, Williams si Toyota drept ilegale.

Audierile in cadrul Curtii Internationale de Apel a FIA pe tema deflectoarelor sunt abia la inceput, iar discutiile au fost monopolizate in buna masura de avocatul Scuderiei Ferrari, Nigel Tozzi, care a criticat vehement modul in care FIA a gestionat aceasta polemica.

Pe parcursul celor 90 de minute in care a luat cuvantul, Tozzi nu a ezitat sa ii atace dur pe Ross Brawn, seful echipei Brawn GP, dar si pe reprezentatii forului mondial, care in opinia sa "nu au fost capabili sa inteleaga aceasta controversa".

Referindu-se la Brawn, Tozzi a declarat: "Numai o persoana de o aroganta suprema ar crede ca are dreptate cand atat de multi colegi stimati il contrazic".

Deflectoarele utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota cuprind doua aperturi care imbunatatesc circulatia aerului si foreta de apasare aerodinamica, sporind in acest fel viteza monopostului. In schimb, Ferrari, Red Bull, Renault si BMW-Sauber catalogheaza aceste aperturi drept gauri, afirmand ca regulamentul interzice astfel de solutii.

"Oricine poate spune ca este o gaura, asa ca nu lasati pe nimeni sa fie destept cu cuvintele pentru a invinge regulamentul", a precizat Tozzi pentru judecatori. "Apelul nu are loc pentru ca noi nu am profitat de aceasta oportunitate, ci pentru ca Brawn GP, Williams si Toyota nu au actionat conform regulamentului".

Ulterior, avocatul Scuderiei a atacat dur Federatia Internationala de Automobilism si, mai ales, pe directorul de curse al forului mondial, Charlie Whiting. "FIA a gresit si nu intelege nimic. Pozitia FIA este total schimbatoare. Va solicitam urgent sa salvati FIA".

Asa cum era de anticipat, o alta preocupare majora a echipelor o reprezinta sumele de bani necesare pentru a dezvolta solutii similare in cazul in care FIA considera ca deflectoarele sunt legale. Tozzi nu a ezitat sa afirme ca Max Mosley, presedintele FIA, a solicitat scaderea dramatica a bugetului echipelor, iar acest lucru ar putea fi compromis in urma acestui scandal. "Conform declaratiilor recente ale lui Max Mosley, costurile trebuie reduse prin limitarea oprtunitatile de a realiza inovatii tehnologice.

Daca apelul este respins, atunci intentiile FIA de a face sportul mai atractiv vor pali".

Audierile in acest caz vor continua pe tot parcursul zilei, un verdict final fiind asteptat pe parcursul dupa-amiezii de miercuri.

Comentarii (2)

  • :))
    Daca Brawn era la Ferrari sunt curios ce ar mai fi zis :))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Parerea mea
    Sa nu fie sanctionat nimeni, dar faptul ca monoposturile au acele gauri in lateralele motorului pe placa de sustinere este explicat in regulament ca "interzis". Deci sa nu fie nimeni pedepsit, sa fie declarate ilegale si gata se rezolva problema. Oricum ciudata faza asta.

    Sa se rezolve repede ca dureaza prea mult si se pierde timp degeaba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru